Новата седмица на ноември ще започне с Новолуние в знака на Скорпиона. Не напразно ноември се смята за труден месец - Скорпионът се свързва с трансформации, резки приливи на енергия, вътрешни промени, смърт и прераждане в нов облик. Ето защо Новолунието на 13 ноември е шанс да започнете всичко отначало: "рестартирайте" отношенията си, сменете работата си, започнете нов бизнес, откажете се от общуване с токсични хора, стартирайте нов проект или бизнес.

Новолунието ще засегне в най-малка степен Раците, Везните, Лъва и Девата, които едва ли ще усетят силни приливи на лунна енергия. Може би само Раците ще се осмелят да въведат някои нови тенденции в съществуващите приятелски и романтични отношения. Близнаците, Стрелците и Водолеите може да имат проблеми с контролирането на емоциите си, което може да доведе до прибързани решения и конфликти с околните. На представителите на останалите знаци се препоръчва да се заемат с размисъл и да преразгледат съществуващото положение на нещата - както в отношенията, така и по въпросите на самореализацията. Въпреки това няма смисъл да се правят резки движения след направените изводи - поне до края на ноември.

Опозицията на Слънцето и Уран в началото на седмицата ще разтърси емоциите, което ще се отрази преди всичко на деловата сфера. Тези, които са в състояние да контролират промените в настроението си, могат да избегнат грешки и загуби. Не се препоръчват каквито и да било финансови спекулации или инвестиции в чужди проекти. Възможни са конфликти с бизнес партньори - особено по въпроси, свързани с печалбата и участието в бизнеса.

Секстилът на Венера и Меркурий на 15 ноември леко ще подобри енергията в бизнес сферата, а също така ще има положителен ефект върху физическото благополучие на Телец, Риби, Близнаци и Дева. Добър ден за срещи, общуване, обсъждане на общи проблеми и интереси. Остроумието и добрият вкус ще ви помогнат да установите контакти с нови хора. Приятни запознанства, подаръци и комплименти очакват Везните и Девите.

Тригонът на Слънцето с Нептун, както и на Марс с Нептун на 17 ноември ще изостри възприятието за красота, давайки хармонично състояние на духа на Лъва и Овена. Бъбречните заболявания, които притесняват Рибите или Стрелците, ще отзвучат. През този период анестезията се понася добре, така че могат да се назначат планирани операции. Рибите, които планират бременност, ще имат добри възможности за зачеване. Алкохолът е противопоказен по това време, тъй като на повечето хора ще им липсва чувство за мярка. В деловата сфера Скорпионите и Овните ще имат възможност ясно да демонстрират своите таланти и умения, които ще бъдат забелязани и високо оценени, включително в материално отношение. Засилената интуиция ще ви помогне да разберете сложните или объркващи отношения с партньори, приятели, роднини и близки. Възможност да подобрят личния си живот ще се появи за Козирозите, които активно ще правят планове за бъдещето.

Съвпадът на Слънцето и Марс на 18 ноември ще даде тласък на необичайна активност в деловата сфера за Скорпионите, Овните и Лъвовете. В същото време повишената амбиция и желанието за превъзходство могат донякъде да развалят картината за Лъвовете, на които се препоръчва да проявяват особена сдържаност и такт в общуването. Повишените ежедневни травми могат да бъдат изравнени чрез намаляване на физическата активност и избягване на големи струпвания на хора - енергията на Марс ще провокира освобождаване на агресията чрез конфликти и битки. Тези, които имат хронични сърдечносъдови заболявания, трябва да се грижат особено за себе си. Потребността от секс през този период рязко ще се увеличи, което може да подтикне към лесни връзки без задължения. Скорпионите, Овните, Козирозите, Близнаците и Везните ще бъдат особено податливи на това поведение.