Най-значимото и важно астрологично събитие през седмицата, разбира се, ще бъде слънчевото затъмнение на 20 април. Уникалността на това явление ще се състои преди всичко в това, че то ще стане хибридно (пълно, пръстеновидно) и ще се случи в последните градуси на съзвездието Овен. Овенът е знак на активност, упорство, смелост и решителност. Затова във всички неща, които ще започнем по време на Слънчевото затъмнение на 20 април, късметът ще съпътства най-смелите и независими от нас, които искат да се реализират и да постигнат желаните цели. Затъмнението ще ни принуди да завършим всички онези неща, в които ни е липсвала лична смелост, решителност или сила. Много от нас ще попаднат в ситуации, които ще поставят на изпитание нашите качества, като лоялност към себе си или независимост.

Огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец - може да имат големи промени в професионалната област, а най-смелите представители на тези зодии ще имат шанса да променят радикално не само дейността си, но и да направят значителен скок в кариерната стълбица.

Слънчевото затъмнение е не само време на промени и нови възможности в обществото, но и активиране на далеч не най-добрите човешки качества. Например Рибите, Везните или Водолеите може да загубят чувството си за реалност, да започнат да се самоутвърждават за сметка на другите, да проявяват не особено здравословен егоцентризъм, самоувереност и арогантност. От това могат да пострадат не само непознати хора, но и близкото обкръжение на тези знаци. Не за всички и не с всички ще бъде възможно по-късно да се възстановят добрите отношения, а състоянието на абсурдна конфронтация с някои предишни приятни и приятелски контакти може да продължи почти половин година.

Проследяването на емоционалните ви реакции по време на Слънчево затъмнение се препоръчва не само за представителите на елемента Огън, но и за двата водни знака - Раците и Скорпионите. Последните дни в знака Овен, в който ще се случи слънчевото затъмнение, са водени от Марс, управителя на Скорпион и Овен. Скорпионите трябва да бъдат особено толерантни към другите, да възпират проявите на раздразнителност, сарказъм или гордост. А на Раците по време на затъмнението се препоръчва да ограничат активността в контактите с обществото, да прекарват времето си в спокойна атмосфера, да правят планове за своите професионални и социални постижения.

При Телец, Близнаци, Дева и Козирог слънчевото затъмнение може да провокира намаляване на жизнения тонус, умора и лека апатия. В този ден физическата активност трябва да бъде сведена до минимум и да се спазват диетични ограничения за солени и пикантни храни. Протичаща едновременно със слънчевото затъмнение, квадратурата на Слънцето и Плутон на 20 април ще даде възможност на много от нас най-накрая да преодолеят вътрешните си страхове и съмнения. Вътрешната самоувереност ще позволи на почти всички представители на зодиакалния кръг да видят недостъпни досега шансове за преодоляване на препятствията, които пречат на самореализацията и успеха. Вижте в галерията какво ви е подготвила седмицата според зодията ви: