Сред важните астрологични събития през четвъртата седмица на февруари си струва да се отбележи Новолунието, което ще настъпи на 20 февруари 2023 г. в 07:05 ч. в знака на Риби. Очаква ни известен спад на енергията, но в същото време и повишаване на външната раздразнителност и вътрешната тревожност.
През този период не трябва да посещавате салони за красота, да променяте коренно имиджа си, да подстригвате косата си. Но процесите на отърваване от ненужните неща, включително лошите навици, ще вървят добре.
Благоприятно е и започването на различни видове диети в периода на Новолунието. В нощта на Новолунието могат да се извършват различни ритуали за увеличаване на входящия паричен поток. Например, оставете чаша вода и няколко банкноти или монети на прозореца. Лунната енергия ще подхрани парите и ще донесе тяхното увеличение до следващото Пълнолуние.


Вторият най-активен елемент на седмицата ще бъде Меркурий, който последователно ще образува аспекти - секстил с Хирон на 20 февруари, квадрат с Уран на 21 февруари и тригон с Марс на 22 февруари .
Първият аспект ще внесе оживление и интерес в сферата на взаимоотношенията, а вторият - оригинални, но трудни за реализация идеи, нервност и невнимание. Но тригонът с Марс ще ни зарадва с нови полезни познанства, покровителство от страна на ръководството, интересни идеи и проекти. През този период благоприятни са хирургическите операции и сложните козметични процедури. Добри предпоставки за началото на материалния успех могат да се появят при Скорпионите, Овните и Близнаците.

Отделно си струва да се отбележи аспектът - тригон на Венера и Черната луна (Лилит) на 24 февруари. Лилит управлява осми дом - това са области, свързани с трансформация, секс, чужди пари, окултни сили, екстремни ситуации. Тригонът се смята за хармоничен аспект, но в този случай хармонията вероятно ще бъде въображаема.

Егоизъм в любовта, повишени изисквания към партньора, раздуто самомнение, преувеличаване на значението на външния вид и облеклото. И това не е пълен списък на влиянието на Черната Луна върху Венера. Възможни са глупави действия, свързани с демонстриране на финансовото положение, спонтанно харчене с цел да впечатлите някого, прояви на мързел и преяждане, както и желание да изневерите на любим човек. В риск са Везните, Рибите и Телецът, които могат да попаднат под най-силното влияние на този аспект.

В зависимост от личния хороскоп влиянието на планетарните транзити върху хората действа по различен начин, като същевременно запазва основните астрологични тенденции на седмицата. Представителите на Зодиака усещат влиянието на небесните тела по свой собствен начин. За някои от тях ретроградният Меркурий е чудесно време да си поемат дъх и просто да се отпуснат психически, но за други това е време на проблеми и провали.

Седмичната прогноза за представителите на зодиакалния кръг ще ви помогне не само да живеете по-ефективно през благоприятните астрологични периоди, но и да неутрализирате негативните последици от неблагоприятните дни.

Разберете в нашата галерия, какви са астрологичните тайни, които ще ви разкажат малко повече за предстоящата седмица и как ще ви изненада тя: