От най-важните астрологични събития през тази седмица е необходимо да се отбележи навлизането на Слънцето в знака Овен на 20 март, което ще отбележи деня на пролетното равноденствие в Северното полукълбо и есенното равноденствие в Южното. На този ден започва новата астрологична година, когато можете не само да "рестартирате" плановете и целите си, но и да започнете нов етап в живота си.

Прекрасно време, когато усещаме влиянието на зодия Овен - смелост, енергичност, натиск и решителност ще присъстват в живота дори на най-спокойните и уравновесени хора. По това време се препоръчва да напуснете зоната си на комфорт, да следвате интуицията си и най-важното - да действате! Конкретните дела ще са по-важни от размислите и разсъжденията, а най-безстрашните и решителните ще победят.

Седмицата ще бъде особено богата на събития за водните знаци: Рак, Скорпион и Риби. Активният социален живот, срещите, промените в работата и професията се отнасят най-вече за Раците и Скорпионите, а ремонтите, смяната на местоживеенето, придобиването на собственост - за Рибите.

Овните, Лъвовете и Стрелците ще трябва да се занимават предимно с делата на семейството или роднините. Последните ще трябва да планират и лятна почивка или пътуване. Лъвовете и Овните може да се увлекат по ново хоби за себе си.

Напрегната седмица предстои на Близнаците, Везните и Водолеите, които ще трябва да се справят не само с трудни ситуации в работата, но и със здравето на близките си.

Що се отнася до Телец, Дева и Козирог, на тях се препоръчва да се придържат към активен начин на живот, да спортуват, да посещават фитнес клубове. Това ще се отрази положително не само на физическата форма на земните знаци, но и ще подобри емоционалното им настроение.

Вижте какво да очаквате през този период според зодията си: