Лунното затъмнение в събота, 28 октомври, е може би най-значимото събитие през седмицата, което ще засегне почти всички представители на Зодиака. Затъмнението ще се случи едновременно с пълнолунието в знака на Телеца, което ще засили темата за финансите, материалните привързаности и просперитета. Напълно възможно е много хора да повторят събитията, които се случиха през 2004 г. по време на фазата на Лунното затъмнение. През този период не бива да влизате в конфликти, да участвате в провокации и особено при контакти с непознати. Неблагоприятни са всякакви рискови дейности, консумацията на алкохол, излишната храна и тежката физическа активност. Денят на Лунното затъмнение е най-добре да прекарате у дома, сред близките си, а сънищата, които сте имали предишния ден, могат да ви дадат отговори на въпроси, които отдавна ви измъчват.

На 24 октомври Слънцето ще образува хармоничен тригон със Сатурн, което ще даде на Козирозите, Водолеите, Лъвовете и Овните период на концентрация, издръжливост и спокойствие. Нещата, които са били отлагани, имат всички шансове да получат логичен завършек, а материалните проблеми ще бъдат успешно разрешени. Освен това всякакви дълги пътувания са неблагоприятни - особено тези, свързани с бизнес и работа. За щастие, здравето на хората, страдащи от хронични заболявания, ще се подобри значително. Освен това можете да посетите зъболекар, ако имате проблеми със зъбите си - в този ден лечението ще бъде ефективно и почти безболезнено.

Опозицията на Марс и Юпитер в края на седмицата ще провокира преувеличено чувство за собствена значимост у Овните, Стрелците, Рибите и Раците, които може да не пресметнат възможностите си. През този период не трябва да давате обещания, да поемате каквито и да било задължения или да общувате с чуждестранни партньори. Везните, Козирогът и Близнаците може да са изложени на риск да станат жертви на измамници. За Скорпионите и Лъвовете може да възникнат правни затруднения. Що се отнася до здравето, органите на храносмилателната система, особено черният дроб, ще бъдат най-уязвими. Хирургическите интервенции и тежките козметични процедури също са неблагоприятни. Проблеми се очертават и в областта на романтиката, тъй като партньорствата ще бъдат застрашени. Неблагоприятно е сключването на брак или провеждането на каквито и да било семейни събития. Нежеланите зачатия също са много вероятни.

Транзитният аспект на съвпада на Меркурий и Марс в неделя ще даде прилив на интелектуална активност на Скорпионите, Овните, Близнаците и Девите. Съществува обаче опасност силното умствено пренапрежение да доведе до доста силен спад. В бизнеса, включително и през следващата седмица, не бива да вземате важни решения. В същото време това е много добро време за стратегическо планиране. В приятелските отношения може да възникнат конфликти и недоразумения, особено ако знаците на земната стихия действат като приятели. Здравето на повечето представители на Зодиака обещава да бъде добро, но рисковете от наранявания и изгаряния са високи сред Овните, Скорпионите, Близнаците, Рибите и Раците. В този случай ръцете ви ще станат особено уязвими. Романтичната сфера също ще усети негативното влияние на този транзит под формата на разводи, раздели или сериозни конфликти. Тук списъкът на "лидерите" в опозиция ще се оглавява от Овен, Близнаци и Лъв. Връзката между Марс и Меркурий ще засегне най-малко Водолея и Рибите, които ще могат успешно да неутрализират негативното влияние на аспекта.

Вижте в галерията какво още да очаквате през следващата седмица според зодиакалния ви знак.