Последната седмица на отиващата си година ще започне с положителен аспект на Венера и Нептун, който ще бъде благоприятен за пътувания, срещи и контакти. За представителите на Телец и Везни, чиято професионална дейност е свързана с изкуството, търговията с луксозни стоки и творчеството като цяло, са възможни много успешни сделки. Добро здраве и повишена енергия ще придружават Риби и Стрелец, които ще успеят да направят много за няколко дни - в работата, в семейството и в творчеството.

Пълнолунието в Рак, което започва в сряда, ще помогне за изясняване на ситуации, свързани със семейството и родителите, а също така ще даде старт за разрешаване на жилищни и имотни въпроси. Раците и Козирозите ще могат да подобрят отношенията с роднините и да изяснят перспективите, свързани с жилищата. Някой най-накрая ще реши да се премести или ремонтира, да вземе ипотека или да закупи скъп имот.

Едновременният тригон на Слънцето и Юпитер ще внесе положителни аспекти в бизнес процесите, свързани с лоялността - например към шефове, партньори или контролни органи. Благоприятни са обжалванията пред държавните агенции, разрешаването на въпроси, свързани с чуждестранния бизнес и разширяването на обхвата на дейност. Кариерните стремежи на Лъв, Стрелец и Риби могат много успешно да се сбъднат, а Овен и Рак ще могат да започнат нов цикъл на обучение или повишаване на квалификацията, което впоследствие ще подобри финансовото им състояние и ще увеличи доходите.

Съвпадът на Марс и Меркурий в четвъртък ще направи Овните и Скорпионите с остър език, а у Девите и Близнаците може да провокира необмислени действия. В същото време ефективността ще се увеличи и умствената активност на повечето представители на Зодиака ще бъде във възход. Хората, ангажирани в областта на науката и военното дело, ще се радват на открития, необичайни решения и решителност. Транзитът не е благоприятен за пътуване, тъй като увеличава риска от препятствия по пътя. За всички знаци има голям шанс за настинки и инфекции.

Секстилът на Венера и Плутон в петък ще донесе нови идеи в областта на бизнеса и финансите, които трябва да бъдат реализирани в началото на следващата година. Въпроси, свързани с наследство, застраховка или издръжка, могат да бъдат успешно разрешени от Скорпиони, Телци и Лъвове. В същото време транзитният аспект на Венера и Плутон не е много благоприятен за хората по отношение на здравето, с изключение на тези, които имат сериозни заболявания - например онкология. Курсът на лечение, започнат в този ден, ще даде много добри резултати. Останалите представители на зодиакалния кръг трябва да се грижат за себе си, да се излагат по-малко на физическа активност, да избягват опасни научни експерименти и да бъдат внимателни при контакт с необичайни вещества, отрови и химикали. Шансовете за започване на нова романтична връзка през този период са големи за Овни и Скорпиони, а за Водолеи, Близнаци и Риби денят е подходящ за сключване на официален брак.

Интересни тенденции ще се очертаят в края на седмицата, когато ретроградният Хирон премине в директната фаза на движение. Това ще позволи на повечето от нас да започнат по-обективно да оценяват себе си и своите способности и да подобрят взаимното разбирателство с другите. Особено силно ще усетят това влияние Стрелец, Телец и Везни. Риби, Близнаци и Дева ще бъдат по-внимателни и чувствителни към заобикалящата ги среда и ще започнат да разбират по-добре мотивите на действията на другите хора.

Годината ще завърши с прехода на Юпитер – планетата на голямото щастие – от ретроградно движение към директно. Това ще позволи на мнозинството от хората да посрещнат следващата година с положителни нотки и да покажат максимално своите таланти, да се реализират в обществото и да видят нови перспективи и възможности за себе си. Бизнесмени, чийто бизнес е свързан с други региони и държави, ще могат да подобрят финансовите си показатели и да разширят сферата си на влияние. Тези, чиято дейност е свързана с издателство, преподаване, юриспруденция, финанси и правителство, ще могат много успешно да започнат нови проекти, като първо са завършили старите бързо и без усилие. Здравето ще се подобри за Риби, Стрелец и Раци, страдащи от хронични проблеми. Телецът ще успее успешно да разреши кариерни въпроси, да получи нова позиция или статут на работа. Юпитер ще даде нова надежда на знаците на огнената стихия - Овен, Лъв и Стрелец, ще помогне за подобряване на финансовата сфера за Скорпиони и Раци и ще хармонизира романтичната страна на живота за Водолей, Везни и Близнаци. Приятни изненади и подаръци с началото на новата фаза на Юпитер ще зарадват почти всички, което ще добави радост и добро настроение в новогодишната нощ. Между другото, Юпитер е планетата на изпълнението на желанията, така че правенето на желания по време на звъна на камбаните в полунощ трябва да бъде мащабно, голямо и важно. Със сигурност ще се сбъднат.

Вижте в галерията какво още ви очаква през последната седмица на 2023-та година според зодиакалния ви знак.