Последните дни на февруари ще бъдат напрегнати заради дисхармоничните аспекти на Слънцето, Марс и Юпитер. На 27 февруари квадратът на Марс и Юпитер ще провокира агресия и нетолерантност у Овен и Стрелец, които поради инат и непреклонност могат да пропуснат много в бизнеса. Най-добрата тактика през този период ще бъде да се придържате към дипломатичност и съгласие, тъй като това ще донесе много по-малко загуби, отколкото конфронтация и настояване на своето. Раците ще са склонни да избягват семейното общуване, като ще отделят повече време на лични въпроси, работа и общуване с приятели. На тази основа не са изключени кавги с роднини и други половинки. Най-добрият вариант за Раците ще бъде бизнес пътуване за няколко дни, което ще помогне да се неутрализира натрупаното раздразнение и оплаквания срещу близки. Крайно нежелателно е Скорпионите да дават обещания и да харчат пари през този период, а Рибите не трябва да предявяват прекомерни изисквания към своите партньори или обожатели.

Съвпадът на Слънцето, Меркурий и Сатурн на 28 февруари е троен и доста труден за тълкуване аспект, който засяга живота на огромен брой хора. Повечето Лъвове ще преживеят някакъв вид психическа криза, поради доста суров контакт с реалността и законите на кармата. Близнаците и Девите ще успеят съвсем ясно и последователно да приложат на практика старите си идеи. Водолеите и Козирозите ще успеят да подобрят благосъстоянието си и да се отърват от някои хронични здравословни проблеми. Романтичната връзка, която започва през този период, ще продължи много дълго, но движението на партньорите един към друг ще бъде доста бавно и предпазливо. Везните ще могат да подобрят отношенията с близките си, с които преди това е имало кавги, конфликти или неразбирателства. Овните ще подходят балансирано и отговорно към бизнеса, което ще се отрази много положително на последния. Началото на обучителния цикъл ще доведе до добри резултати за типичните Водолеи и Близнаци, които ще успеят доста бързо и ефективно да приложат придобитите знания на практика.

Хармоничният секстил на Меркурий и Юпитер в четвъртък ще подобри бизнес контактите в бизнес средата, ще направи възможно сключването на изгодни договори с чуждестранни компании и ефективното провеждане на рекламни събития. Добро време за постъпване във висши учебни заведения, както и за започване на издателска и преподавателска дейност. На този ден е добре да се организират сватби, годежи и да се сключва официален брак. Това е и благоприятно време за лечение на белодробни заболявания. Пред типичните Стрелец, Риби и Рак ще се открият нови възможности в областта на науката, медицината или търговската дейност. Типичните Близнаци и Деви могат спокойно да отидат на дълги командировки или пътувания - и първото, и второто ще донесат ползи, полезни запознанства и ярки впечатления.
Първите дни на март, от една страна, ще ни зарадват с хармоничния аспект на Слънцето и Юпитер , което ще се отрази най-добре на деловата сфера. Успешно решаване на проблеми, успешни инвестиции, ефективно взаимодействие с властимащите, изгодни договори - това не е пълен списък на положителните аспекти, на които бизнесмените ще се радват. В романтичната сфера най-успешни ще бъдат типичните Раци, Лъвове, Овен и Стрелец, а във финансовата - Риби. Телецът и Козирогът ще получат интересни предложения за смяна на работа или позиция и тези предложения ще дойдат от най-неочаквани източници.

От друга страна, напрегнат квадрат между Венера и Уран ще клони към непрактичност и безотговорност в професионалната сфера. Това ще се отрази особено на Телците и Козирозите и в по-малка степен на Водолеите и Везните. Но и двамата ще преодолеят изкушението да си „измиват ръцете“, когато решават всеки труден въпрос. Скорпионите ще бъдат подложени на емоционални колебания в романтичната сфера, склонност към изневяра и спонтанни сексуални връзки. Хроничните хормонални проблеми могат да се обострят при Везни, а проблемите с периферната нервна система – при Водолей, Козирог и Риби.

Препоръчително е да прекарате края на седмицата със семейството си, като избягвате да посещавате обществени събития и места с голямо струпване на хора. Освен ако не е наложително, по-добре е да не шофирате кола, а тежките физически натоварвания да се избягват напълно.
Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: