Отминаващият май и първите дни на лятото ще бъдат белязани от няколко астрологични събития, най-важното от които ще бъде Пълнолунието на 4 юни в знака на Стрелеца. На този ден у повечето от нас ще се засили вътрешният оптимизъм, ще се повиши чувствителността към успеха, което може да провокира неадекватна оценка на силите и възможностите ни. По това време Луната отнема интелектуалната ни сила, като вместо това увеличава физическата ни сила. Затова е важно да избягваме умствената работа през деня, като се съсредоточим върху физическата активност. Чувството за справедливост, желанието да защитим и да се застъпим за някого се изостря. При юнско пълнолуние е по-добре да не давате обещания, да не се обвързвате със задължения и е силно желателно да изключите от диетата си мазните и тежки храни. Алкохолът също трябва да бъде отстранен от менюто ви за една седмица. Пълнолунието ще даде възможност на Рибите да разберат по-добре себе си, на Близнаците - да започнат по-здравословен начин на живот, на Овните - да осъзнаят, че силата и активността не са основните качества в живота,

Хармоничният тригон на Венера и Нептун на 2 юни ще засили интуицията и ще повиши емоционалната чувствителност, особено за Везните, Телеца, Рибите и Стрелеца. Добър ден за пътуване, но вече не в деловата сфера, а за романтично, приятелско, с цел отдих или развлечение. Тези, които се занимават с шоубизнес, изкуство, търговия с луксозни стоки, очакват добри новини или финансови постъпления. За бизнес сектора, напротив, аспектът на Венера и Нептун ще донесе недоразумения, поради което не се препоръчват никакви инвестиции, парични транзакции, тъй като рисковете от грешки и грешни изчисления са високи. Но контактите с чужди държави и партньори могат да открият нови съвместни перспективи за ползотворна работа.

Транзитът улеснява протичането на някои заболявания, свързани предимно с ендокринната система, нарушенията на водно-солевия баланс в организма. Водните процедури или разходките ще имат добър ефект върху здравето. Добър ден за сключване на брак, обявяване на годеж, семейни събирания и културни събития. Обратната страна на медала на този транзит може да бъде тайна любов и сексуални хобита. Не е изключена и опасността от интриги от страна на човек от близкия приятелски кръг, както и от засилена активност на недоброжелатели под прикритието на приятели или приятелчета.

За Скорпионите, Раците, Лъвовете, Овните тригонът на Венера и Нептун подготвя интересни романтични приключения, а за Водолеите и Девите - нови обещаващи приятелства и връзки. Творческо вдъхновение и възможност за създаване на нещо небанално ще се появят за всички представители на зодията, които искрено се увличат по творческите процеси. Вижте в галерията какво ви очаква според зодията ви.