Първата седмица на юни ще започне с хармоничен аспект между Меркурий и Нептун, благоприятен период за творческа себеизява чрез литературни дейности, фотография и визуални изкуства. Близнаци и Дева ще могат да четат настроението и емоциите на другите, на които тази способност ще помогне в професионалната сфера. Рибите ще имат възможност да систематизират делата си, да въведат ред и да изяснят ситуациите с някои колеги от работата.

Съвпадът на Слънцето и Венера във вторник ще изведе на преден план отношенията между хората. Това е идеалното време да помогнете на близки, да завържете приятни запознанства и да установите контакти. Романтичната страна на живота ще стане водеща за Овен и Лъв, а Телец, Везни и Риби ще поемат инициативата, ще постигнат обектите на своята привързаност, получавайки очевидно движение към тях. Не е изключено и леко подобряване на финансовото състояние на повечето представители на Зодията.

Следващият тригон на Меркурий и Плутон ще окаже значителна помощ на тези, които се занимават с изследвания, търсения, детективска дейност и окултни практики. Можете също така да намерите отдавна изгубени неща, да направите открития в научната област, както и да планирате успешно стратегически задачи за бъдещето. Скорпионите ще могат да постигнат успех в обществената сфера, да се издигнат до водещи роли в бизнес сферата, както и да регистрират вътрешни промени в мисленето или възприемането на хора и събития. Лъвовете ще успеят да подобрят външния си вид и здравето си, а Овните ще успеят да съчетаят на пръв поглед несъвместими неща. Девите ще постигнат големи успехи в науката и медицината, а Близнаците в търговията.
Съвпадът на Юпитер и Меркурий може да засили желанието за пътуване в Стрелец и Риби. Близнаците може да започнат да изучават чужд език или чужда култура, Девата ще успее да повиши статуса и тежестта си в научната и бизнес среда. Козирозите ще бъдат заети с учене, повишаване на квалификацията, изпити и сертификати. Водолеите ще успеят да разрешат някои отдавнашни проблеми, които са били отложени дълго време. Везните могат да попаднат във водовъртеж от събития, инициирани отвън, без да имат предвидим изход за тях самите.

Новолунието в Близнаци на 6 юни е време на нарастваща енергия в металната сфера. Добър период за тактическо планиране е един месец, който се препоръчва да се използва от всички без изключение. Трудности могат да възникнат само за Раците, които по традиция по време на Новолуние усещат известна загуба на сила и енергия. Рискове от загуба на контрол над емоциите има при Близнаците и Рибите, които могат да изпаднат в трудни ситуации поради липсата на задръжки. Овенът също може да си навлече неприятности поради неспособността си да държи устата си затворена или поради прекалената напористост и инициативност.

Уикендът ще започне с интензивни аспекти на Венера и Сатурн, както и на Слънцето и Сатурн. Тази двойна нехармонична конфигурация няма да насърчи комуникацията и оптимизма, но ще помогне за обективното разбиране на хората и ситуациите. Мисленето ще стане по-критично, а възприятието ще стане по-песимистично. Особено трудно ще им е на Везни и Риби в романтичната сфера, а на Телците в професионалната. Овен и Лъв могат да имат проблеми с началници или авторитети, а Козирозите може да изпаднат в депресия поради текущи проблеми с близки приятели. На Водолеите се препоръчва пестене на енергия, почивка и избягване на активен контакт с околните. Самотният начин на живот без потапяне в информационната среда може да подобри емоционалното състояние на почти всички представители на Зодиака през уикенда.

Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: