Последният месец на лятото ще започне с Пълнолунието на 1 август, което ще настъпи в съзвездието Водолей. В общата астрологична прогноза за август това Пълнолуние е отбелязано като важна отправна точка, която ще окаже голямо влияние върху много представители на Зодиака. Водолеят е социален знак, общителен, любопитен, спонтанен и колективен. Ето защо, пътувайки през Водолей, Луната, която отговаря за най-дълбоките ни емоции и несъзнаваното, изважда на повърхността желанието ни да се "покажем" в обществото, увеличавайки общителността, дружелюбността, желанието да помогнем. Раците и Телците например могат да станат необичайно разговорливи и общителни, а Водолеите, Козирозите и Скорпионите - да се превърнат в център на общественото внимание. Интересът към обществените процеси, както и към проблемите за мястото им в тях, ще бъде присъщ на повечето Близнаци, Везни, Лъв и Стрелец, които ще преосмислят някои свои убеждения и принципи.

На 2 август Меркурий опозиция Сатурн, което ще провокира не само егоистични наклонности и пристъпи на недоверие към близките им, но и лошо настроение. Козирог, Везни, Близнаци и Дева ще бъдат особено засегнати от този транзит. Тежестта на професионалните грижи ще започне да изнервя представителите на тези знаци, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията със семейството и приятелите. Трудности с храносмилането, главоболие или зъбобол могат да съпътстват Овена и Лъва, а рисковете от изкълчвания или навяхвания са особено високи за Козирога, Девата и Близнаците. Този период не е подходящ за хирургически операции, диагностика или започване на медицински процедури. Козметичните въздействия, масажите, подстригването, маникюрът и педикюрът е най-добре да се прехвърлят за друг, по-благоприятен период. В този ден не се препоръчват контакти с ръководството на работното място, общуване с по-възрастни хора.

С тригона на Марс и Юпитер в началото на седмицата негативното влияние на Сатурн донякъде ще се изглади, тъй като повишаването на жизнеността в обществото ще бъде по-силно от интензивното действие на опозицията. Оптимистичната нагласа ще бъде характерна за всички огнени знаци: Стрелец, Лъв и Овен, както и за Скорпионите. За последните положителните тенденции ще се отнасят главно до финансовия сектор. Типичните Овни могат да се влюбят, и то за дълго време и взаимно, а типичните Лъвове ще се радват най-вече на активно общуване и забавни дейности. Типичните Стрелци и Риби могат да постигнат много в професионалната област. Повечето от представителите на зодиакалния кръг през този период успешно ще разрешат правни въпроси, а жалбите до държавните органи и официалните власти ще бъдат ефективни. Затова отношенията с противоположния пол ще се установяват лесно и безпроблемно, а тези, които нямат половинка, ще получат всички шансове най-накрая да я намерят. Що се отнася до професията или работата, нови перспективи за кариера ще се появят за типичните Стрелци, Овни и Скорпиони, които ще трябва много бързо да се възползват от предоставените възможности.

Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: