Новата седмица ще започне с хармонични планетарни аспекти, тъй като Меркурий се премества във Водолей в понеделник, а Слънцето прави секстил с Хирон. Това ще донесе прозрение за представителите на зодия Близнаци, които ще успеят да разрешат творчески много проблеми и да разнообразят живота си с нови интересни запознанства. През този период Водолеите ще се характеризират с висока интелектуална активност, мултитаскинг, научни открития и постижения в търговската дейност. Лъвовете и Овните трябва да се вслушват в съветите на родителите си относно финансите и личния си живот, а Везните трябва да бъдат особено активни в освобождаването от дългогодишни страхове и прекомерна предпазливост, тоест от чувства, които не позволяват на представителите на знака да се реализират най-успешно в живота или да постигнат целите си. Девите и Телците трябва да бъдат особено внимателни към информационното поле, тъй като именно то може да даде улики за решаването на много текущи проблеми.


Съвпадът на Меркурий и Плутон в началото на седмицата ще донесе подобряване на финансовото състояние на Скорпионите и Овните. Лъвовете трябва да контролират какво говорят на глас, тъй като има риск да кажат неприятни неща на близките си. Способността да влияят на опонентите си ще се появи при тези, които са ангажирани в обществената и социалната сфера. При пътуване и преместване е препоръчително да бъдете особено внимателни, тъй като съществуват рискове от злополуки, наранявания и всякакви неприятности.


Тригонът на Венера и Уран в средата на седмицата ще окаже силно влияние върху творческата и романтичната сфера на живота. Новите спонтанни запознанства могат да станат началото на главозамайващи романи, а за някои бизнес отношенията могат странно да се превърнат в романтични. Телец, Везни и Риби ще почувстват емоционална нестабилност и особена склонност към флирт с непознати хора. Вероятността за зачеване е висока за Водолей и Козирог, а Скорпионът може да получи неочаквани подаръци, които ще бъдат полезни. Подобряване на здравето ще усетят тези, които имат хронични проблеми с кръвоносната система и хормонални нарушения.


Хармоничният секстил на Марс и Нептун през втората половина на седмицата ще изведе на преден план умението за преговори и интуитивно действие. Добра позиция за тези, които участват в международни проекти или бизнес, реализират се в разкриването на собствените си таланти и умения. Типичните Риби ще успеят да подредят сложните отношения със своите близки и познати, типичните Овен и Скорпиони ще успеят да постигнат много с помощта на хитрост и познаване на човешката психология. Типичните Козирози ще могат да установят отношения с роднини и колеги от работата. За медицински и здравни процедури аспектът на Марс и Нептун също е благоприятен, особено за лечение на различни видове тумори – резултатът ще бъде положителен и стабилен.


Новолунието във Водолей на 9 февруари ще даде начало на положителна енергия, свързана с колективни начинания. Това е време на добри промени, които могат да бъдат постигнати с общи усилия, обединяване на партньори, приятели или съмишленици. Най-дружелюбните и смели личности, отворени към всичко ново, започват да работят по интересни и оригинални проекти, които ще донесат не само пари, но и популярност в бъдеще.


Квадратът на Меркурий и Юпитер в последните дни от седмицата подсказва, че през уикенда не трябва да вземате важни решения в професионалната сфера. Събота и неделя е по-добре да прекарате у дома, като по възможност избягвате всякакви контакти и пътувания. Тези препоръки са особено актуални за Дева, Близнаци, Стрелец и Риби. Ако на първите двама е по-добре да седят с книга пред телевизора, то вторият трябва да се опита да сдържа емоциите си и да не коментира действията и изказванията на своите приятели, партньори и роднини. На Раците се препоръчва нископротеинова диета, а на Девите, Телците и Овните е препоръчително да изключат алкохола и сладкишите от диетата си за няколко дни.


Вижте какво още ви очаква през следващата седмица според зодията ви: