Астрологичните тенденции през втората седмица на август ще се променят доста бързо, без да се задържат дълго на същите енергии. Седмицата ще започне с напрегнат квадрат между Слънцето и Юпитер в понеделник. В бизнеса този аспект ще донесе забавяне в изпълнението на плановете. Необходимо е да избягвате всякаква екстравагантност, да се стремите да пестите пари и ресурси. Препоръчително е да ограничите всякаква публична дейност, да отложите важни срещи и да сключите нови договори. Това важи с особена сила за комуникациите и съвместните дела с чуждестранния бизнес, в чужбина. От медицинска гледна точка си струва да се обърне внимание на черния дроб и сърдечно-съдовата система. В диетата трябва да ограничите количеството на мазните и сладките храни, напълно да елиминирате алкохолните напитки.

Съвпадът на Венера с кармичната Лилит (Черната луна) на 8 август ще засили тенденциите на ретроградното движение на Венера, което ще продължи до 4 септември. Тук ще настъпи промяна в баланса в личните взаимоотношения, финансовата сфера и творчеството. Онези взаимоотношения, които дълго време не служат на развитието ни, не ни вдъхновяват, ще приключат бързо. Но новите, които са започнали, трябва да се разглеждат от съвсем различна позиция, в противен случай ще има рискове да попаднем в капаните на вече изгубени роли и сценарии. По това време си струва да обърнете внимание на здравето си, ако сте от хората, които имат проблеми с водно-солевия баланс в организма, както бъбречни заболявания.

Последвалата в сряда квадратура на Венера с Уран ще засили импулсивността и емоционалността на действията ни. Силното желание за удоволствие, нерационалното харчене могат значително да усложнят живота по-късно, а известна склонност към неморални действия ще бъде присъща на Везни, Риби и Телец. През този период не са рядкост хормоналните нарушения, особено на щитовидната жлеза, което може да се отрази негативно на сексуалната сфера. Емоционалното вълнение и превъзбудата могат да нарушат хармонията в семейните отношения, да провокират конфликти, кавги, разправии и взаимни претенции. Увеличава вероятността от кражба на имущество, загуба на вещи, включително ценности.

Тригонът на Меркурий и Юпитер 10 август ще подобри ситуацията както в областта на бизнеса и финансите, така и в личните взаимоотношения. Много добър ден за интелектуална и издателска дейност, за контакти с чуждестранни партньори и организации. Възможно е кариерно израстване при Близнаци, Стрелец и Рак. Благотворителните дейности ще донесат много добри емоционални "дивиденти" на Овните, Рибите и Девите в обозримо бъдеще. Някоя важна информация ще помогне за стартирането на нови интересни проекти, а забавянето на средства най-накрая ще приключи. Повишаването на настроението и тонуса ще се отрази по най-положителен начин на здравето на повечето от нас. В този ден е добре да се правят диагностични процедури, тъй като вероятността за точна диагноза е почти стопроцентова. Заболяванията на дихателните пътища в този ден могат да бъдат излекувани или подобрени чрез продължително пребиваване на чист въздух.

Тригонът на Слънцето и Хирон на 12 август ще събуди у Лъва, Овена и Везните своеобразно чувство за хумор, способност да забавляват околните Останалите представители на зодиакалния кръг ще усетят този транзит в различни области, които са най-проблемни за тях. Тригонът ще предостави възможност да погледнете по нов начин на трудна ситуация, да я оцените от съвсем различна гледна точка и евентуално да изработите за себе си съвсем нетривиално решение.

Седмицата ще завърши доста успешно със съвпада на Слънцето и Венера в неделя. Този транзит на планетите ще увеличи привлекателността ни за мъжете. Жените ще бъдат особено склонни да обърнат внимание на външния си вид: коса, дрехи, грим, бижута. В този ден се препоръчват всички видове развлекателни дейности, лечение на гърлото, бъбреците, пикочно-половата система и простудни заболявания. Този период се счита за благоприятен за сключване на брак, зачеване. Новите запознанства на този ден могат бързо да се превърнат в романтична сфера, но е малко вероятно те да бъдат дълги и сериозни. Подаръците, получени в неделя, ще радват дълго време, но пазаруването е противопоказно, особено за Стрелците, Лъвовете, Овните и Везните - преразходът на бюджета ще бъде значителен, а покупките няма да са много успешни.

Вижте в галерията какво ви очаква през следващата седмица според зодията: