Темата за връзката между мъжа и жената е актуална по всяко време. Но защо всичко върви перфектно в нечий личен живот, докато за други е като влакче на ужасите?

Вашият зодиакален знак може да разкаже много за това как ще се развият отношенията ви, защото определя общата „програма“ за живота, смята ведическият астролог Дмитрий Камишов. Разбира се, има много по-важни фактори, които показват индивидуално изградената ви натална карта, но общите очертания се задават именно от вашия зодия.

Всяка от тях има своя собствена планета (собственикът на този знак). Вашият зодиакален знак и неговият владетел представляват вас в хороскопа ви. Те могат да разкрият много за чертите на характера, поведението, предпочитанията, предразположенията и дори съдбата ви.

Можем да кажем, че зодиакалният знак е модел, заложен при раждането, според който човек действа и се развива. По-точно, основата на модела: той определя общите предразположения във всяка област на живота, независимо дали става дума за взаимоотношения със семейството, приятелите, удовлетворението в работата, финансовия компонент или здравето, в какво може да успее човек и на кои области от живота трябва да се обърне специално внимание. Всичко това в общи линии е заложено в зодията.

Разбира се, няма две еднакви Деви, Овни или Везни: индивидуалните характеристики се определят от точните позиции на планетите в момента на раждане. И, разбира се, много зависи от вас и осъзнаването ви (с негова помощ можете да „препрограмирате“ програмата си).

Как да разберете какви черти са заложени в зодията ви

Във всяка натална карта има 2 планети, важни за личния живот: планетата, която отговаря за самия собственик на картата (за вас), и планетата, която олицетворява партньора ви. Ето и планетите:

Овен - Марс е собственик на картата, Венера е партньорът;
Телец - Венера е собственик на картата, Марс е партньорът;
Близнаци - Меркурий е собственик на картата, Юпитер е партньорът;
Рак - Луната е собственик на картата, Сатурн е партньорът;
Лъв - Слънцето е собственик на картата, Сатурн е партньорът;
Дева - Меркурий е собственик на картата, Юпитер е партньорът;
Везни - Венера е собственик на картата, Марс е партньорът;
Скорпион - Марс е собственик на картата, Венера е партньорът;
Стрелец - Юпитер е собственик на картата, Меркурий е партньорът;
Козирог - Сатурн е собственик на картата, Луната е партньорът;
Водолей - Сатурн е собственик на картата, Слънцето е партньорът;
Риби - Юпитер е собственик на картата, Меркурий е партньорът.

За да разберете каква програма е заложена във вашия зодиакален знак, трябва да проучите връзката между вашата планета и планетата на половинката си. Това може да каже много за предразположенията по отношение на личния живот.

Като цяло планетите могат да бъдат в приятелски, неутрални или враждебни отношения помежду си. Но интересна особеност е, че тези 2 планети (планетата на собственика на картата и тази, отговорна за партньора) не са в приятелски отношения с нито един знак от зодиака. В най-добрия случай тези отношения са неутрални.

Не е изненадващо, че връзките са едно от най-честите поводи за консултации с астролози, психолози и коучове. Това предполага, че способността за изграждане на личен живот и хармонично взаимодействие с другите е обща (и много важна) задача за всички знаци на зодиака без изключение. В края на краищата ние наистина се отваряме с най-близките си и максимално показваме положителните и отрицателните качества на характера си.

Често най-трудните задачи идват при нас през личния живот, а понякога именно в тази област се отработва най-тежката карма. В този случай настоящата ситуация сама по себе си подсказва (понякога непрозрачно) над какви качества от характера си трябва непременно да поработим, за да бъдем щастливи и хармонични в отношенията си и в обществото.

Но е важно винаги да помните, че колкото и да е трудна връзката между планетите, изграждането на хармоничен съюз зависи само от вас и партньора ви.

И така, кои знаци от зодиака най-често изграждат трудно отношенията си? Вижте в галерията: