Приготвят се големи количества храна.
Що се отнася до заснемането, всяко ястие трябва да има няколко копия, в случай че са необходими няколко кадъра. „За сцена на Деня на благодарността се нуждая от 8 до 24 пуйки, защото всеки път, когато режат пуйка, се нуждаят от нова“, казва готвачът Крис Оливър, един от най-известните стилисти на храна в американското кино и телевизия.
Освен това има сцени, в които актьорите действително ядат; ако изядат половин хамбургер и сцената трябва да се повтори, трябва да започнат отначало с изцяло нов хамбургер. За снимките на филма „Chef” е трябвало да бъдат направени около 800 кубински сандвича. „Трябва да ядете и след това трябва да ядете отново, а след това трябва да ядете отново за всеки ъгъл и всеки изстрел“, казва неговият директор Джон Фавро.