Цветарят Луис Милър има своя мисия - да вдъхне малко красота на мрачните улици на Ню Йорк. За постигне целта си, той използва огромни цветни букети.

През последните няколко месеца в Манхатън се появяват мистериозни аранжировки с цветя и никой не може да разбере какво се случва. От феномена са „засегнати“ тротоарите, кошчетата за боклук, статуите и площадите. „От години развива идеята да подаря цветя на нюйоркчани“, разказва Луис в своя уебсайт. „Надявах се да предизвикам усмивки, от онези, които неочаквано разцъфват на лицето ти, когато видиш проява на добрина. Това беше моята цел - да създам емоционална реакция чрез цветята.“

Всяка аранжировка си има своя идея и свой стил „Нашата аранжировка „Алиса в страната на чудесата“ беше много романтична, женствена и причудлива", разказва Милър. Букетите варират и в размерите си. Най-големите се състоят от хиляди цветя като рози, далии и орхидеи. Ако такъв букет се създава от фирмата на Милър за даден клиент, аранжировката би струвала до 10 хил. долара.

„Когато можем, използваме цветята от различни събития. По този начин им вдъхваме нов живот“, разказва цветарят, който смята да продължи своето дело. 

Вижте неговите прекрасни аранжировки в нашата галерия и няма да има съмнение как ще отговорите на въпроса „Изкуство или вандализъм е това?“.