Какво ще се случи, ако човечеството изчезне от лицето на земята? Този въпрос си задават хората от години и много от тях търсят неговия отговор. Може би за това апокалиптичните филми са толкова популярни и обичани от всички.

Истината е, че с постоянното замърсяване и климатични промени, на които сме свидетели, постоянно ни напомнят, че трябва да поспрем и да потърсим хармонията с природата.

За да ни покаже какво ще се случи, ако изчезнем, френският фотограф Ромен Вейлон се отправя на пътешествие, в което търси изоставени кътчета по цял свят. Той открива изоставени сгради, гори, пътища и градини, в които не е стъпвал човешки крак от години. Там, той успява да заснеме наистина впечатляващи снимки, които превръща във фотокнига, озаглавена „Светът без нас“.

Когато разглеждаме неговите творения, виждаме как човекът е оставил своя отпечатък на тези места, но в крайна сметка природата е взела обратно правата над тях.

Всяка снимка разказва своя собствена история, която ни кара да използваме въображението си. Задаваме си въпроси като: Какво е станало тук? Къде са отишли хората? От кога не е стъпвал човешки крак тук?

Представяме си какво е било, когато е имало хора на тези места и се чудим, какво ли ще се случи с нашите домове, ако изчезнем. За да добиете още по-сериозна представа за какво говорим, в галерията сме поместили някои от снимките, които фотографа създава.