Необходими продукти
• 2 патладжана;
• 1 консерва нахут;
• 4 с. л. тахан;
• сок от лимон;
• 2 скилидки чесън;
• ¼ ч. л. кимион;
• ¼ ч. ч. магданоз;
• ¼ ч. л. червен пипер;
• сол на вкус;
• 4 с. л. зехтин;
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните разрежете наполовина по дължина, посолете и ги оставете за 30 минути. Измийте и ги подсушете.
2. Наредете ги в тавичка с кората нагоре. Печете докато не омекнат, след което изгребете с лъжица вътрешността им.
3. С пасатор разбийте нахута, тахана, чесъна, зехтина, лимоновия сок и смелете до получаване на гладка смес.
4. Прибавете патладжана, още 2 с.л. зехтин, магданоз и отново смелете. Поръсете с кимиона и червения пипер.