Какво ще ви е необходимо: 1. Сурови фъстъци с черупка; 2. Парче плат; 3. Чаша с вода; 4. Саксия; 5. Пръст (почва)
Какво да направите: 1. Извадете ядките от черупката им и ги оставете в парчето плат. 2. Завийте ги вътре и ги потопете в чашата с водата за един час. 3. Извадете плата с ядките от водата и ги оставете да изсъхнат за около 3 дни. 4. Изчакайте ядките да покълнат -това ще се случи до 4-тия ден. 5. Насадете покълналите фъстъци в саксията и ги покрийте с пръст и ги полейте с вода. Дръжте саксията на слънчево място, неветровито и поливайте редовно. 6. Ядките трябва да са готови за бране и консумиране до 90-150 дни. Следете дали обвивката им пожълтява - това е ясен знак, че са готови и може да ги оберете.