Подготовката за празничния сезон за най-голямото семейство в Австралия може да бъде страшна задача. Майката на 16 деца Джени Бонел не само трябва да купува две големи шунки, пуйка, пет килограма картофи и осем литра сладолед за Коледната вечеря, но трябва и да подготви подаръци за голямото си семейство. Тя разказва, че най-добрият начин да се наслади на празниците като заета майка, е да се погрижи за подаръците още от началото на годината.

„Имам списък за всичко, защото обичам да планирам. През цялата година мисля какво да купя на това дете и какво ще бъде специално за него“, разказва тя. „Планирането на подаръците през цялата година не само спестява пари – защото могат да бъдат купени на разпродажба – но и помага за разпределянето на Коледните разходи в течение на няколко месеца... Ако в последният момент се появи по-добра идея за подарък, вече закупеният може да бъде използван за рождения ден през следващата година“.

Със 16 отделни личности, за които да купува подаръци, госпожа Бонел се старае да измисля подаръци, които ще занимават децата през празничния сезон. Голямото семейство използва Плейстейшън 4, с който забавлява децата, докато ги учи да работят в екип. „Бях изумена за колко неща е полезна тази придобивка. Гледаме документални филми, предавания с разследвания и комедии на този Плейстейшън“, разказва госпожа Бонел. „Позволяваме на децата и да играят, но не искаме да се занимават само с това по цял ден, нуждаем се от баланс и мисля, че много от игрите са образователни и помагат за изграждането на умение за работа в екип. С такова голямо семейство е наистина забавно да наблюдаваш как 4 деца се учат да работят за една и съща кауза“. 

Семейство Бонел е част от ново проучване на „Плейстейшън Австралия“ и това помогнало да за откриването нов начин, с който родителите да забавляват децата си.

Резултатът показал, че близо 3 от всеки 4 семейства използват телевизията или филмите, за да занимават децата си. Друга от идеите на Джени била абонамент за музикалния софтуер Спотифай, с който семейството да се сближи. Броени дни преди Коледа, госпожа Бонел разказва, че почти е готова с предпразничното пазаруване и се е заела с опаковането на подаръците, което е нелека задача само по себе си. „Почти сме готови, вече сме на етапа с опаковането. Един от основните ми съвети е добрата организация“. От колко опаковъчна хартия се нуждае 18-членното семейство? „Използвахме 6 рула опаковъчна хартия, а сме се справили само с една трета от подаръците“.