Сред родителите, които се опитват да направят детството на децата си по-хубаво от тяхното собствено и онези, които се опияняват от празничната магия, е лесно да се изхвърлим прекалено по време на Коледното пазаруване. И макар и това колко пари струват подаръците на един родител за детето му не е ничия работа и не трябва да бъде осъждано, някои хора из Интернет призовават родителите да не подаряват скъпи подаръци от името на Дядо Коледа.

В свой Фейсбук пост един потребител обяснява защо не е редно децата да получават скъпи подаръци от „Дядо Коледа“ и как това може да им навреди. „Не всички родители имат много пари, които могат да похарчат, за да направят Коледа специална за децата си, затова и няма смисъл детето ви да намери под елхата Плейстейшън 4, колело и таблет, докато най-доброто му приятелче да получи само шапка и ръкавички от Дядо Коледа“, пише той.

Вместо това потребителят съветва родителите да бъдат скромни с подаръците от „Дядо Коледа“ и да кажат, че скъпите дарове са от тях. „Можете да обясните цената на парите на детето си, но не можете да обясните защо Дядо Коледа дискриминира някои за сметка на други“, пише той. „Помнете това – тази година и винаги“.

Какво мислите по въпроса - трябва ли родителите да спрат да подаряват скъпи подаръци от името на Дядо Коледа?