Говорим за предразсъдъците, свързани с един допълнителен ден в календарната година.

На всеки четири години февруари се увеличава с един ден, добавяйки 29-ия ден към календара. Високосната година винаги се пада по време на управлението на трите животни от китайския календар - плъх, дракон и маймуна. Това явление отдавна има лоша репутация, тъй като в мащаба на световните събития е донесло на хората много проблеми и „изненади“: през 1908 г. Тунгуският метеорит пада в Сибир, през 1912 г. Титаник се разбива в Атлантическия океан, 2004 г. бе запомнена с ужасно земетресение в Индийския океан, което предизвиква цунами и смъртта на над 220 хиляди души, а през 2020 (годината на плъха) се запомни с пандемията от коронавирус. Така „високосната година“ е знак за излишък от вътрешно кипяща енергия, която може да излезе навън в най-неочаквания момент. Тази ситуация, разбира се, също оказва голямо влияние върху междуличностните отношения и психо-емоционалното състояние на всички хора. Има много митове, свързани с влиянието на „дефектната“ година върху връзките, но всъщност високосният период не е толкова разрушителен, колкото някои хора си мислят. Той наистина прави свои собствени корекции в отношенията - по-специално любовните - но ефектът е насочен към тестване на силата на определена двойка.

Високосната година на Зеления горски дракон ще започне според китайския календар на 10 февруари 2024 г. и ще продължи до 29 януари 2025 г. От гледна точка на личните отношения годината е двусмислена: емоционалните и материални колебания ще се засилят в нестабилните партньорства - нещата ще стигнат до точката на раздяла - а партньорите в силни и дългосрочни съюзи ще станат още по-близки, благодарение на преодоляването трудности. През първата половина на годината планетите са благосклонни към дамите, родени под знаците на Козирог, Телец, Дева, Рак, Риби, а от 26 май 2024 г. до края на годината – към Везни, Близнаци, Водолей, Овен и Лъв. Представителите на тези знаци ще имат късмет в завързването на запознанства и намирането на покровител, учител или сродна душа. За Скорпионите и Стрелците високосната година е нещастна, когато става дума за брак: струва си да изпитате партньора си с времето и да не бързате с решенията.

Високосната година винаги е нежелателна за формализиране на отношения, тъй като има риск те да бъдат неуспешни и могат да донесат много разочарования и финансови загуби. Бъдете особено внимателни по време на периоди, близки до затъмнения: Лунно затъмнение в полусянка на 25 март 2024 г., Пълно слънчево затъмнение на 8 април 2024 г., Частично лунно затъмнение на 18 септември 2024 г., Пръстеновидно слънчево затъмнение на 2 октомври 2024 г. Тук всякакви начинания в любовната сфера крият повече рискове от всякога и затова, ако е възможно, не се опитвайте да организирате нищо значимо - както в тези дни, така и три дни преди и след затъмнението.

В галерията вижте какво да очакват зодиите на личния фронт през тази трудна година: