Избягвайте: Находчивите пътешественици избягват горещи ястия като бъркани яйца с колбаси или бекон, които не се държат при подходяща температура. Експертите по безопасност на храните предупреждават, че „опасната зона“ между 4°C и 60°C е първостепенна територия за растеж на бактерии. Ако горещите храни не се нагряват активно от подходящи съдове или котлони, най-добре е да ги избягвате. Предварително приготвените омлети или кишове, оставени без контрол на температурата, също са в списъка за храни, които да пропуснете.
Хапвайте вместо това: може да избирате омлети, които сте си поръчали на момента или яйца, приготвени от готвач в станция за готвене на място. Те са прясно приготвени и обикновено се сервират веднага, което намалява риска от разрастване на бактерии. Ако ви се хапва бекон или наденички, избирайте тези, които постоянно се доставят от кухнята или се държат в съд, който се нагрява от активен пламък отдолу.