Избягвайте: Нарязаните пъпеши и дини, особено пъпеша, често се избягват от запознатите с хотелските бюфети. Кората може да съдържа бактерии, които лесно могат да се разпространят в месестата част на плода при нарязване. По същия начин всички нарязани плодове, които изглеждат меки, обезцветени или са престояли известно време, обикновено трябва да се пропускат. Предварително нарязаните плодови салати в големи купи са друг продукт, който опитните пътници често избягват.
Хапвайте вместо това: Изберете цели плодове с кори като банани, портокали или ябълки. Те осигуряват естествена защита срещу замърсяването и бактериите. Ако много ви се хапват пъпеш или горски плодове, потърсете такива, които се добавят непрекъснато от кухнята или се съхраняват върху лед. Някои хотели предлагат индивидуални порции с плодови чаши, които могат да бъдат по-безопасен вариант, ако се съхраняват по правилен начин.