Първият месец от есента е подготвил по нещо за всяка зодия. Той ще започне положително с Венера, която ще излезе от ретроградното си движение и ще възстанови разклатения баланс на лично и ежедневно ниво, ще намали конфликтите и ще стабилизира финансите ни.

Юпитер, планетата на голямото щастие и късмета, обаче, ще влезе в ретроградност, което може да донесе много трудности. За Рак, Стрелец и Риби това може да се отрази в забавяне и неуспехи в бизнеса. Общата нестабилност в обществото може да се засили, а раздразнителността от наложените принципи и стандарти ще се увеличи. Това може да подтикне много хора да започнат тяхно собствено вътрешно търсене на идеали, нагласи и вярвания, различни от социално установените. Ретроградното движение на Юпитер ще бъде благоприятно за тези, чийто Юпитер в наталната карта също е в ретроградна фаза. Тези хора, независимо от принадлежността към знака на зодиака, ще имат шанс да направят значителен скок нагоре по социалната стълбица, благодарение на разбирането на протичащите процеси, способността да се интегрират в тях и дори да ръководят.

Ретроградният Меркурий ще обърне движението си в директно в средата на месеца, което ще внесе ред в информационното поле. Разсеяността на Близнаците и Девите ще намалее, а Телците и Везните ще видят нови финансови перспективи. Бизнес процесите също ще започнат да се подобряват, пътуването и движението ще станат по-леки, а броят на леките инциденти ще намалее.

Новолунието на 15-ти септември в Дева ще помогне на много представители на Зодиака успешно да решат рутинни задачи, изискващи внимание и педантичност. През този ден е по-добре да не започвате нови проекти или големи дела, тъй като съществува риск да не видите „голямата картина“ сред малките детайли. Девите и Раците ще може да се отпуснат и да оставят нещата да се развиват от само себе си – нищо лошо няма да се случи, а релаксацията ще бъде от полза за здравето. Овен, Лъв и Стрелец ще имат възможност да изградят нови отношения или да се помирят с близки, с които дълго време е имало недоразумения или конфликти.

Преминаването на Слънцето във Везни на 23-ти септември, което също съвпада с деня на есенното равноденствие, ще внесе мир и хармония в социума. Може да излязат важни въпроси относно партньорството, включително брака, взаимните задължения, правните въпроси и конкуренцията. Освен това, последните два ще се развият в доста мирна форма без агресия или натиск. Споровете и конфликтите в правната сфера ще се разрешат със законни методи, както и чрез преговори и постигане на взаимни компромиси. През този период е благоприятно сключването на споразумения, подписването на брачни договори и поставянето на начало на съвместен бизнес или проект.

Пълнолунието в Овен в края на септември ще предизвика психо-емоционално вълнение сред представителите на огнения елемент: Овен, Лъв и Стрелец. Освен това, поради своя нрав и войнственост, някои представители на тези зодии може да пропуснат някои важни шансове и възможности. Изострянето на чувствата през този период ще бъде присъщо и на Скорпионите, които ще напуснат състоянието на откъснатост от света, в което ще пребивават през по-голямата част от септември. Раците и Рибите ще се амбицират и може да проявят необичайни за тях комуникативни умения и дори агресия, когато представят идеите си. Представителите на зодиите Телец, Дева и Козирог ще действат като балансьори на енергиите, стабилизирайки почти целия Зодиак със своето спокойствие. Що се отнася до Близнаците, Везните и Водолеите, елементът въздух ще получи своята порция „огън“ от пълнолунието в Овен, което може да ги направи прекалено спонтанни и авантюристично настроени. Тези представители на трите зодии, които имат партньори от земните знаци, ще са късметлии, защото спокойната им природа ще ги държи здраво стъпили на земята и ще им попречи да правят неща, за които после може да съжаляват.

След този общ преглед на планетарните събития е време да видим какво конкретно може да очаква всяка зодия. Разгледайте галерията ни, за да разберете.