През пролетта всички искаме промени. А много често най-евтиният и бърз вариант за тях е нов маникюр.

Когато си представим пролетен маникюр, първото нещо, за което се сещаме обикновено са нежните пастелни нюанси: всякакви вариации на розовото, лилавото, светложълтото. Днес обаче са на мода "каменните нокти". Те са страхотен избор за тези дами, на които им е омръзнало от ярки или пастелни цветове.

А кой всъщност доведе тази тенденция на върха? Това е Дженифър Лопес, която се появи с такива нокти през есента на 2023 година. Маникюрът с цвят на камък е създаден от нейния маникюрист, когото много пъти сме споменавали, Том Бачик. В основата на дизайна е светлосив цвят със син подтон, който е допълнително подсилен от гланцово гел покритие, наподобяващо полиран камък.

Съоснователят на марката лак за нокти CND, Джан Арнолд, е уверен, че „каменните нокти“ са перфектният неутрален маникюр, който изглежда особено подходящ за пролетта. „Нюансите за нокти, които имитират цвета на камъка, създават един универсален маникюр, който е идеален за смяната на сезоните и създаване на стил, който е вечен“, казва Джан. За да изглеждат още по-добре ноктите ви с този цвят, опитайте се да им придадете по-тясна форма.

„Оставете ноктите си по-дълги и ги оформете като „бадем“. След това им добавете дълбочина, като добавите фини нюанси на синьото или лилавото“, казва Арнолд. „Когато светлината пада върху ноктите, завладяващите изпъквания от студени тонове ще добавят изтънченост към маникюра ви“, обяснява Джан.