Кой е най-добрият европейски плаж?

Заливът “Росили” беше обявен за плаж №1 в Европа. Робърт Франсис Дейвис, член на съвета по туризъм в Суонзи, заяви:

“Това признание не е нещо ново за нас, но всеки път ни прави горди и щастливи от факта, че имаме такъв зашеметяващ плаж от световна класа. Ето защо се опитваме да включваме все повече и повече снимки от залива в рекламните ни кампании, за са могат туристите да се запознаят с красотата на това вълшебно място!”

Към момента сектор туризъм носи около 400 млн. паунда годишно приход към икономиката на Суонзи, но признание от такъв характер със сигурност ще увеличи популярността им многократно.

Робърт Дейвис продължава:
“Надяваме се тази класация да покачи интереса и посещенията на Суонзи и процента на работни места на местно ниво. В момента общината ни работи върху голям проект, чиято цел е привличането и генерирането на повече инвеститори."

Заливът “Росили” придобива по-голяма част от славата си, след като се появи в кадри на откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. По-късно се появява и в новите серии на телевизионната поредица “Доктор кой”.

В района на Росити могат да бъдат видени редица изкопаеми и останки от корабокрушения. Разхождайки се по плажа, туристите ще бъдат посрещнати от малък приливен остров наречен “Червената глава”, до който може да се стигне по отлив.

Сред другите най-предпочитани плажове са тропическите райски плажове на Панама, Хавай, Филипините и емблематичният “South Beach” в Маями.