Имаш ли нужда от помощ, за да избереш перфектния остров в Гърция за семейна почивка, незабравима екскурзия или щур уикенд на плажа? Ето кои са най-красивите гръцки плажове, които да посетиш това лято.

Санторини

Санторини ще те накара да се чувстваш като у дома си. Със сигурност си виждал белите къщи и синьото море, а ако не си – време е да си доставиш това удоволствие. Плажовете са златисто-бели, но има и такива, които са черни. Санторини е най-южният остров от Цикладите. Той се състои от вулканични скали, които са причина за необичайния цвят на дюните.

Миконос

Докато Санторини е остров от Цикладите, който е идеален за влюбени двойки, то Миконос е идеалното място за парти до зори. В града Миконос ще откриеш множество барове и нощни заведения за вкусни коктейли и много танци.

Корфу

Язон и аргонавтите са избрали именно Корфу, след като са открил Златното руно. На острова също ще откриеш примамливи барове и нощни клубове в Кавос. Старата Перития разкрива другата страна на острова, разположена в подножието на планината Пантократор. Селището е заобиколена от лозя и руини във венециански стил.

Крит

Крит е най-големият остров в Гърция, приютил двореца на Кносос. Комплексът от Бронзовата епоха се счита за най-стария град в Европа, датиращ от 7000 година пр. Христа.

Крит предлага много плажове и забавления в града Малиа, както и традиционни таверни, разпръснати из целия остров. Препоръчваме да опиташ ястие с охлюви – задушени, пържени или на скара – те са деликатес.

Кефалония

Кефалония е шестият по големина гръцки остров. Той ще те посрещне с големи езера и високи планини, с плата с хумус и маслини в местните таверни. Не пропускай да опиташ кефалонски пай с месо на плоча.
Може би познаваш Кефалония задочно от филма „Капитан Корели“ с Никълъс Кейдж.

Скиатос

Най-малкото, но и най-кокетно място на Спорадските острови е Скиатос. Там ще те посрещнат тесни калдъръмени улички, занаятчийски магазини, кафенета и ресторанти. На острова се изработват ръчно скъпоценни камъни и бижута – идеални сувенири. Но освен пазаруване в Скиатос можеш да се насладиш на прекрасните плажове – те са цели 60.

Закинтос

Може би тази снимка ти е позната – плаж Навайо е един от най-често фотографираните в Гърция. Намерените останки са от контрабанден кораб, който се е озовал в красивия залив през 1981. Друг прекрасен плаж на Закинтос е Геракас, който е място за гнездене на костенурки карета, както и плажът Циливи, който е идеален за семейства, защото предлага много водни забавления.