Малко са удоволствията, които могат да се сравнят с обиколката на красив музей на изкуството и посещението на изложба в компанията на съмишленици или насаме със собствените ни мисли. Атмосферата е вълшебна с леката миризма на засъхнала боя, която се носи във въздуха и се смесва с приглушеното жужене на хората, които обсъждат картините. Тъй като всяка картина си има собствена предистория, послание и стилистичен ключ, лесно можем да се замислим за зодиите. А какво са зодиите? Характерности, типични за определени личности, родени под знака на някоя от зодиите.

Въпреки че картините са двуизмерни, винаги притежават неизброим брой слоеве – смислови, визуални, емоционални. Шедьоврите винаги са конвергенция от изживяванията на художника, техниката, която е избрал да използва, историческия контекст, в който е създадено произведението, философския замисъл, изразен на платното... Целият процес до момента, в който художникът се подписва върху картината си, се основава на наслагването на елементи, които си взаимодействат така, че накрая нищо не може да бъде заменено или имитирано. Шедьоврите винаги повличат след себе си върволица от имитатори, които обикновено се провалят, защото истинското изкуство е неподражаемо. То извира от дълбините на човешката душевност и сякаш просто използва художника като проводник на идея, дошла свише.

Известните картини са станали известни с причина – те са живи, изпълнени със смисъл и изпращащи емоционално и философско послание. Както всяка картина носи характерно излъчване, така и всяка зодия се слави с определени специфики. В тази галерия може да се насладите на един чудесен паралел между историята на изкуството и астрологията.