Една майка разкри, че малката й дъщеричка има толкова много коса, че често ги спират за селфита, а дори непознати са подозирали, че бебето носи перука.

Хедър Серна от Сингапур има толкова много коса, че родителите й се затрудняват да гледат през гривата й, докато я носят надолу по стълбите.

33-годишната Нина Серна разказва, че косата на дъщеричката й стърчала около 15 сантиметра, когато била едва на няколко месеца, а сега им отнема час, за да я изсушат.

21-месечното хлапе обича да позира за снимки, но отказва да носи диадема, за овладяване на буйната й грива.

Момиченцето се родило с гъста коса, но родителите й Нина и Хенри не смятали, че това е нещо специално, докато случайните минувачи не започнали да спират двойката на улицата.

Нина обяснява: „Аз и Хенри имаме много гъсти коси, но от начина, по който стои косата й, смятаме, че я е наследила от сестрата на Хенри – Вона. Роди се с гъста коса и в началото не мислех, че е по-различна от другите бебета. Когато започнаха да ни спират на улицата, разбрах, че косата й е наистина уникална. Порасна още и стоеше нагоре около 15 сантиметра! Беше ми трудно да виждам, когато я носех, особено нагоре и надолу по стълбите“.

Непознатите дори са си мислели, че Хедър, която се родила тежейки 3.290 килограма, носи перука.

Нина, която е от Филипините, добавя: „Няколко човека ни попитаха дали това не е перука, защото никога не бяха виждали бебе с толкова голяма коса. Привлича много внимание всеки път, когато излезем. В супермаркета, докато вечеряме в ресторанта, дори и във влака хората ни спират. Някои дори се опитват да я снимат скришно, защото ги е срам да попитат, но тя обожава да се снима. Обичаме да я позиционираме добре и да я накараме да се усмихне, което винаги кара хората също да се усмихнат“.

Нина оставя косата на дъщеричката й да изсъхне сама, за да не я уврежда и я мие всеки ден. „Къпем я два пъти дневно, но мием косата само веднъж. Никога не я стилизираме и не я сушим със сешоар, но отнема около час, за да изсъхне. Просто сресваме косичката й, когато излезем от банята и тя веднага щръква, докато съхне“.

Майката си мислела, че вниманието ще намалее, когато Хедър порасне и косата й се изправи – но дори и сега тя е магнит за хорските погледи. „Мислех, че когато косата й започне да расте надолу никой няма да я забелязва, но заради големите й кръгли очички и кукленски черти, тя все още е магнит за вниманието“.

Нина свиква да се грижи за гривата на дъщеря си, но малката Хедър има собствени идеи за това как да я носи. Нина разказва: „Когато беше на няколко месеца, тя беше щастлива с всяка прическа, но когато навърши годинка, намрази диадемите“.