Какви са шансовете четири поколения от жени да имат един и същи бял бретон? Сигурни сме, че са доста малки, но ето, че това семейство ги е преборило.

Запознайте се с малката чаровница МилиАнна Уорти от Южна Каролина. Момиченцето, което сега е на 18 месеца, е родено със същия бял бретон като майка си Бриана. Тази отличителна черта се предава от поколение на поколение - баба ѝ и прабаба ѝ имат същия бял кичур.

Белият бретон е причинен от полиоза, състояние, при което се наблюдава липсата на пигмент в определени кичури на косата и в кожата около тях. Малката има и витилиго, което също е причинено от липсата на пигмент.

„Не сме сигурни в колко поколения назад се наблюдава този родилен белег, защото баба ми е била осиновена и не познава биологичните си родители”, разказва Бриана. „Надявах се МилиАнна да го наследи. По-малката ми сестра, която е родена няколко години след мен, няма такъв кичур, затова не бях сигурна дали Мили ще го има. Но когато я сложиха в ръцете ми, видях, че и тя има такъв кичур, и много се зарадвах.”

Бриана се надява, че дъщеря ѝ ще порасне уверена в себе си и че белият кичур няма да я притеснява, защото самата Бриана често е била тормозена заради различието си: „Имах най-различни прякори, като скункс например. И понякога ме притесняваше, но с времето обикнах кичура си и го възприех като моята запазена марка. Затова възнамерявам да възпитам дъщеря си да обича себе си, да знае, че е красива и специална и да не слуша злобните коментари по свой адрес.”