Ако някога сте се чудили дали косата ви може да замръзне от студеното време, отговорът е ДА! А доказателство за това е 8-годишно момче от Китай. Третокласникът ходи пеш до училище всеки ден, като разстоянието, което изминава, е 4,5 км в едната посока.

Дотук нищо толкова необичайно, нали?

Шокиращото в случая е, че вчера, облечен с нетолкова дебели дрехи, той изминал същото разстояние до училище, докато температурата била около -9 градуса.

Резултатът?

Момчето стигнало в училището си в малкото градче Шаотонг, Южен Китай, за да се яви на изпит с напълно замръзнала коса и вежди. Те приличали на ледени висулки, а ръцете му били напукани от студа. Оказва се, че момчето идва от немного заможно семейство. Баща му живее в друг град, където намира работа, а майка му ги е изоставила, когато е бил много малък. Според директора на училището, домът му е много далеч и му отнема около час в посока всеки ден, за да стигне до там.

Когато съучениците му го видели в това състояние, започнали да се смеят. Но момчето сякаш не обърнало внимание на подигравките, просто се усмихнало и седнало на мястото си.

Тази история е още едно доказателство колко висока е цената на това да бъдеш образован...