X

Децата, родени през септември, могат да имат огормна преднина в училище

от в 17:35 на 18.09.2017 в Всичко за теб | Семейство


Децата, родени през септември, могат да имат огормна преднина в училище

Децата, родени през септември, могат да имат огормна преднина в училище

Да започне училище малко по-голямо, отколкото е прието, може да даде серизона преднина на детето ви.

Ако то е родено в началото на есента, вероятно ще е най-голямо в класа. За повечето родители този факт изглежда като огормна преднина. Особено когато става въпрос за малчугани, които ще се занимават със спорт, защото тялото им ще бъде по-подготвено от тези на останалите деца.

Скорошни прочувания показват, че успехите могат да бъдат наблюдавани във всички области, не само в спортната практика. Установено е, че стартирането на учебния процес в по-ранна възраст увеличава постиженията в университета на по-късен етап. Статистики сочат още, че деца, които се захващат по-късно с ученето, са по-малко предразположени към престъпления.

Това, разбира се, не означава, че детето ви ще е следващият президент щом е родено през септември, но означава, че ще му е по-лесно от дете, което е родено през август.

Учителите също са склонни да предизвикват по-големите деца към самостоятелно мислене, защото така им поставят по-високи очаквания.

Изследването се спира и върху социалния статус на семействата с първокласници. По-заможните семейства могат да си позволят да пуснат детето си по-късно на училище, за да му дадат малка преднина пред останалите. Другата част от родителите, които разполагат с по-малко ресурси и нямат възможност да са по-дълго време с децата си, обикновено избират да повторят някоя година в детската градина.

Изводите обаче сочат, че това са незначителни фактори и резултатите в успехите на учениците са почти едни и същи. Оказва се, че финансовото състояние не играе роля.

Какво значи това, скъпи родители?

Да изпратите детето си на училище по-късно може да му донесе успехи. Ако пък имате малчуган, който празнува през септември – късметлии сте!

Ако случайно четете това и имате лятно бебе, не се тревожете – всяко същество е уникално и има собствени заложби. Има много други фактори, които влияят на развитието му, така че бъдете сигурни, че вие давате най-доброто от себе си, а него го чакат успехи!Теми   дете | развитие | училище

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.