Разказваме ви как да се грижите за дългата коса в зряла възраст и как да я оформите по-добре.

Мнението, че в зряла възраст жените трябва да имат само къса коса, отдавна е мит. Наоми Кембъл, Сара Джесика Паркър и Деми Мур доказват с личен пример, че дългата коса след 40 изглежда луксозно.

Преди няколко години забелязахме тенденция към дълга коса сред звездите в зряла възраст. Вече няма нужда да се подстригвате късо след 40 - важно е да се чувствате уверени и да поддържате своите стил и индивидуалност. Късата коса все още е модерна, просто прическата не е продиктувана от стереотипи.

Дългата коса, особено в зряла възраст, се нуждае от внимателна грижа. Факт е, че с възрастта косата също остарява и става слаба. Вместо често подстригване, експертите съветват да добавите към грижата подхранващи и изглаждащи маски, както и да следите състоянието на косата си. Не е необходимо да следвате препоръката да се подстригвате на всеки шест седмици: стилистите съветват да го правите в зависимост от състоянието на косата, тъй като при всеки расте с различна скорост.

С възрастта косата често става суха и груба поради появяващата се сива коса. Тя е по-чуплива, така че грижите трябва да са насочени към възстановяване на еластичността и блясъка ѝ. Също така е важно да не забравяте за термичната ѝ защита и да използвате само висококачествени горещи инструменти, които ще ви предпазят от разделени краища.

Вижте 7 страхотни идеи за прически за дълга коса в зряла възраст в галерията: