Тя е дъщеря на Мелани Грифит, отгледана от майка си и Антонио Бандерас, а преди няколко години звездата ѝ в киното изгря във филма „50 нюанса сиво“. Той е вокалист на рок групата „Колдплей“ и беше женен за Гуинет Полтроу. Пътищата на 32-годишната Дакота Джонсън и 45-годишния Крис Мартин се пресичат преди близо пет години, но двамата пазят подробностите от романса си в тайна от медиите.

През 2014 г. Крис и Гуинет се разделиха, като финализираха развода си през 2016 г., а той започна връзка с Джонсън някъде през 2017 г. Оттогава двойката има изключително дискретна връзка, която изглежда се състои от много уютни срещи, разходки по плажа и семейни ваканции с децата на Мартин и Полтроу.

По време на концерт на „Колдплей“ през октомври миналата година Крис посвети песен на своята любима, която го гледаше от първия ред. А в края на 2021 г. Джонсън беше лаконична: „Хубаво е да си у дома, да се чувстваш уютно и уединено“.

Всичко за връзката на Дакота и Крис от първите им общи снимки заедно, през отношенията им с бившата на Крис, та чак до слуховете за годеж – прочетете в галерията: