Ленъкс Молс е роден преждевременно в 25-тата седмица и тежи само 800 грама. Лекарите в Кралската женска болница в Мелбърн, Австралия, веднага го поставили в найлонов плик, за да му помогнат да регулира температурата си и да се предотврати хипотермия, преди да бъде поставен в инкубатор. Майката на Ленъкс Лили Нънро описва временния дом на новороденото като "плик за фурна" и заявява, че това е обичайна практика за недоносени бебета, които не са се развили достатъчно, за да се затоплят. "Това е доста объркваща гледка... той беше поставен в найлонов плик, приличащ на тези за фурна и бе набързо отведен", разказва госпожа Мънро.

"Това правят, за да запазят температурата на преждевременно родените бебета, които все още не могат да я регулират сами". След раждането си Ленъкс прекарал 111 дни в болницата, преди да се прибере вкъщи. Бебетата, родени на този етап от бременността, имат само 50 на 100 шанс за оцеляване. Неговата смела борба и оцеляването му са накарали госпожа Мънро да нарича четвъртото си дете "бебето-чудо".

Госпожа Мънро разказва, че е получила "странно усещане, че нещо не е съвсем наред", когато била в 24-тата седмица от бременността си. Тя е приета в болница и е прегледана с ултразвук, когато лекарят й направил шокиращо откритие. "Лекарят ми погледна екрана и каза "О, Боже мой... шийката на матката е отворена и ръчичката на бебето е вдигната нагоре през шийката на матката. Няма да мърдаш никъде", разказва майката.

След като госпожа Мънро прекарала седмица в болницата, Ленъкс, наричан на галено Лени, бил роден на 29 февруари след тежко 7-часово раждане. Ленъкс прекарал четири месеца в борба за живота му, докато родителите му се грижили за другите три деца от предишни връзки. Той е роден с дупка в сърцето си и може да се нуждае от лазерна операция, защото очите му не са се развили напълно.

Ленъкс, който сега тежи 3.5 килограма страда от проблеми с дишането и на няколко пъти му е преливана кръв. Госпожа Мънро и господин Молс трябвало да спрат да работят, тъй като се налагало да пътуват до болницата по два часа всеки ден, за да отнесат кърмата и да се уверят, че Ленъкс има най-добрият шанс да се пребори, тъй като това ще даде тласък на имунитета му.

Докато младата майка била в болницата, годеникът й Броуди Молс се грижел за децата си по цял ден и спрял да ходи на работата си като строител. На всичкото отгоре двойката нямало къде да нощува, за да бъде с Ленъкс, защото обществената болнична система в Австралия била финансово нестабилна.

У дома младата майка не била в състояние да се храни, да спи и да спре да плаче за малкото си момче. Тъй като двойката спряла да ходи на работа, се наложило да изостане със сметките и наема. По време на изписването на Ленъкс в понеделник, госпожа Мънро заявява, че имат дългове от 4500 долара за наем и електричеството в дома им е спряно. Те не отговарят на условията за получаване на помощи за пътни и детегледачка.

За да покрият разходите си, както и продължаващите грижи за Ленъкс, семейството стартирало фондонабирателна кампания. Приходите от нея надхвърлили 5000 долара само за месец.

Госпожа Мънро разказва, че се надява да повиши информираността за неонаталното интензивно отделение в Кралската болница, което смята, че е от световна класа.

"Тези лекари са отлични, а сестрите са невероятни. Някои пътуват от близките градове и села, за да работят тук", разказва тя. "Наистина работят усилено, за да спасят бебетата и да се грижат за тях".