Тенденцията за минимализъм и естественост в индустрията за нокти няма да загуби позиции. Опитахме всичко: голи нокти, нюд маникюр и френски маникюр с тънък ръб. Този път майсторите решиха да зарадват с интересен и необичаен вариант - маникюр „богато момиче“. Какво е това и как да го направите у дома е описано по-долу.

Какво е маникюр „богато момиче“?

Маникюрът „богато момиче“ е дело на известния ноктопластик Том Басик. който е едноцветен завършек в нюд нюанси, направен специално за Дженифър Лопес. Първоначално маникюрът е предполагал „тихи“ нюанси, които не се да се открояват забележимо на ръцете, но с течение на времето към тенденцията бяха добавени повече цветове и цветовата палитра за „богат“ маникюр значително се разшири.

Основните компоненти на дизайна на ноктите на „богато момиче“: обработени кожички, еднакъв нюанс на всички нокти, липса на декоративни елементи и дизайни, както и навременно обновяване на покритието, така че маникюрът винаги да изглежда свеж и спретнат.

Как сами да си направите маникюр „богато момиче“?

За да си направите сами маникюр, ще ви трябват консумативи и малко търпение.

Започнете, като подготвите ноктите си: отстранете стария лак със специален продукт и придайте на ноктите желаната форма с помощта на пила. След това се препоръчва да направите баня за ръце с добавка на морска сол, за да направите кутикулата по-мека и по-гъвкава преди третиране.

След като сте подготвили нокътната плочка върху всички пръсти, нанесете основен лак. Той ще защити ноктите ви и ще помогне на лака да издържи по-дълго. След това изберете цвета на лака, който харесвате, и внимателно го нанесете на два слоя, оставяйки всеки да изсъхне напълно. Завършете процеса с нанасяне на топ лак за блясък и дълготрайност на маникюра.

Не забравяйте за правилната ежедневна грижа: периодично смазвайте кутикулата с масло, а също и използвайте овлажняващ или подхранващ крем за ръце. Благодарение на тези прости правила модният маникюр ще ви радва много по-дълго.