Успокояващият плясък на вълните, белият пясък под нозете ни, палмите, които закриват парещото слънце, нежният бриз, който разпилява косата ни, и тишината сред природата, далеч от шумния град... и ако това не е идеалното място за четене!

Ако и вие обичате да четете на подобни места, днес ще ви накараме да се размечтаете.

Оказва се, че луксозният комплекс „Сонева Фуши“, който се намира на Малдивите, си търси човек, който обича книгите. Той ще трябва да препоръчва книги на гостите, да забавлява децата, като им чете приказки, да пише ревюта за литературен блог и да организира кръжоци по писане за желаещите.

Освен че ще получава заплата за това, този човек ще спи безплатно в хотелския комплекс. Ще кажем само, че наемът на вила от комплекса може да достигне до 26 хил. долара на вечер. В него редовно отсяда кралското семейство на Великобритания, както и много холивудски знаменитости.

Зад обявата стои Филип Блекуел, чието семейство притежава голяма верига от книжарници. Той сметнал, че луксозният комплекс имал много беден избор на книги за четене и трябвало да се отвори малка книжарничка за нуждите на гостите.

И така, едва ли ще ни изберат за позицията, но не пречи да си помечтаем чрез снимките в нашата галерия.