На 1 ноември миналата година една любима двойка посрещна своето първо детенце. Сами Хосни и Мила Савова днес са горди родители на 5-месечния Тарек. Оказва се обаче, че участничката от "Сървайвър" все още се бори да върне фигурата и килограмите си от преди бременността и не се притеснява да говори открито за това. Първата българка европейска шампионка по бразилско Джу Джицу категория перо реши да предизвика себе си, публикувайки снимки на увисналото си коремче.

Ето какво написа самата Мила в профила си в Инстаграм:

"Здравейте, приятели!
С този пост искам да споделя една своя слабост.

Виждам често в социалните мрежи, как жени изглеждат страхотно след раждането в бански. Дори са с прилепнали дрехи в родилния дом, но аз нямах този късмет или ген, да изглеждам така и все се обвинявам, че не правя нещо правилно и това започна да влияе и върху психичното ми здраве.

Вече минаха 5 месеца след като Тарек се роди и осъзнах, че ако не положа повече усилия, отколкото са били нужни преди, да изглеждам добре - няма да стане. Ако не спра да си хапвам повечко или по-мазни неща, пак няма да стане. Ако не вкарам повече спорт в ежедневието си - пак няма да стане.
Днес в залата казах на @samihossny да не ме снима без тениска и той ми отговори: “Ако те е срам да се снимаш без тениска, значи е време да положиш усилие и да промениш живота си! “ и ме попита: “ако си готова да го направиш- можеш ли да си качиш снимка как изглеждаш сега и да се гордееш след няколко месеца със себе си? “
Отговорих му, че МОГА!

Бебе, работа, грижа за семейството, грижа за къщата, грижа за всичко… и накрая никога не остава време за нас, защото винаги има нещо по-важно. А всъщност най-важни сме ние, за да сме най-добри за всичко около нас. Емоционално и физически.

Ще ви споделя един извод, до който достигнах преди време. Когато бях треньор по СКИ, често взимах начинаещи, които постоянно падаха от ските и забелязах, че по-пълните хора падаха и се удряха, но не се притесняваха дали са си счупили нещо или как са се ударили, а бързаха да си скрият коремите, които се оголваха, като си дърпаха якетата надолу. Това беше масово. Те се страхуваха повече от срама, а не от счупването, което могат да имат. Забелязвала съм го и в автобусите как само по-пълните хора си дърпат тениските надолу като се държат за горните дръжки и хората в самолета, докато си оправят багажа над главите.

Не искам да съм от тези хора!

Ако не искаш и ти да си- вземи се в ръце, колкото и трудно да е - бачкай!

Мен вече не ме е срам- качих си снимката! Сега остава да се гордея скоро със себе си! ❤️"

Браво, Мила, ти си исински пример, че трябва да се гордеем и чувстваме добре в кожата си! А това става с упорита работа върху духа и тялото. Дано бъдеш пример за повече дами!