Млада жена, която е отслабнала 50 килограма след края на връзката с партньора си, споделя, че хората не вярват, че отслабването й е напълно естествено.

Красивата Лаура Мицетич от Тенеси, САЩ, е достигнала до 136 килограма, след цял живот на хранене в тайна. 183-сантиметровата Лаура споделя, че тялото й е карало да се чувства "смущаващо" и затова решила да влезе във форма след като 4-годишната й връзка приключила. 25-годишната учителка първоначално обмисляла операция за отслабване, но след като започнала да ходи на фитнес и свалила първите си килограми, тя осъзнала, че може да го направи по естествен път.

Две години по-късно красивата брюнетка изглежда толкова различно, че хората я обвинявали, че е прибегнала до услугите на пластична хирургия или хапчета за отслабване, за да постигне новата си визия. Лаура разказва: "Повратната точка беше след като завърших и приключих 4-годишната си връзка. Щях да стана учителка и исках да бъда добър пример за подражание на децата".

Лора споделя, че се е хранела в тайна и често изяждала наведнъж всички сладки закуски и лоши храни, които се изправяли пред погледа й. "Отивах до хладилника, за да намеря нещо, което ми беше необходимо - бях пристрастена. Това не беше емоционално хранене, а просто нещо, което правех". Но страхът да застане пред класна стая, пълна с деца, я мотивирал да продължи с фитнеса и да следва строг тренировъчен план. "Аз съм учител и размерът ми беше първото нещо, което децата забелязваха", споделя тя. "Не, че бяха лоши - децата просто нямат проблем да бъдат честни".

"Основната ми цел е просто да бъда щастлива и здрава. Обичам фитнеса - правя силови тренировки шест дни в седмицата".

Лаура започнала да се храни здравословно и да вдига тежести. Само след година тя е изгубила половината от теглото си. "Хората си мислят, че съм претърпяла операция, но всичко беше естествено. Работих наистина усилено. Дори ми се е случвало да откраднат снимките ми, за да се рекламират хапчета за отслабване, сякаш аз съм ги използвала, но това не е вярно". Кожата на Лора остава гладка въпреки драматичното отслабване - нещо, което тя смята, че се дължи на вдигането на тежести. "Мисля, че това ми помогна да нямам много излишна кожа".

Лора споделя, че профила й в Инстаграм също играе голяма роля в отслабването й. "В началото се молех никой да не открие профила ми, защото не си падам много по социалните медии. Но документирането на прогреса ми изигра огромна роля за това да вляза във форма, тъй като имаше едно малко общество, което ме подкрепяше и насърчаваше".

За Лаура фитнесът е ключов в трансформацията, но споделя, че много от посетителите на фитнеса се съмнявали в нейната отдаденост. Тя обяснява: "Фитнесът е страшно място. Реших просто да отида и да не се интересувам какво мислят хората, но след като свалих няколко килограма, ми споделиха, че не са очаквали да го направя. Много хора във фитнеса са си мислели, че всичко е шега и бяха изненадани от това, че бях започнала да живея здравословно".

Лаура заключва: "Има много дискриминация. Това е трудно. Но нещото, което научих, е да спра да се смятам за жертва и да бъда мила със себе си". Тя добавя: "Основната ми цел е просто да бъда щастлива и здрава. Обичам фитнеса - тренирам с тежести 6 дни седмично. Това е повече начин на живот, отколкото просто отслабване".