Роузи Меркадо е свалила 108 килограма, след като служители на авиокомпания й казали, че трябва да заплати за още една седалка в самолета заради теглото си. Дамата се подложила на операция, която й помогнала да достигне целите си. 36-годишната жена е тежала 180 килограма, а бедрата й били с обиколка от 177 сантиметра, когато се случил унизителният инцидент през 2011 година. За щастие случката я накарала да поеме по пътя към здравето. Чрез диета и физически упражнения като бягане и зумба, Роузи успяла да свали невероятните 45 килограма.

Но тогава Роузи изпаднала в застой. Открила, че се затруднява да свали дори и килограм и скоро започнала отново да наддава. Тя достигнала 145 килограма и уплашена, че ще се върне в старата си форма, тя взела решение, което променило живота й. "Килограмите ми варираха нагоре-надолу, когато гледах документален филм за гастрален пръстен. Казах си "Ще направя това. Това е следващата част от пътуването ми"", разказва тя. Но сега Роузи признава, че може би не е била напълно подготвена за това колко тежко всъщност ще е това пътуване.

Тя дори не можела да си позволи глътка газирана напитка или малка порция ориз, без да й стане ужасно зле - и трябвало да научи тежкия урок за това какво може да поеме трансформираното й тяло. "Трябва да се примирим с нискокалоричните храни и да свикнем с корекцията на тялото, след като сме отслабнали", обяснява тя. "Научаваш какво ти е позволено и какво - не. И когато направиш забраненото, започваш да се чувстваш като боклук".

По време на битката си, Роузи разказва, че е развила дисциплината и е научила важни диетични режими като контрол на порциите. Но дори и след като е свалила толкова невероятно количество килограми - в този момент са били около 90, тя започнала да страда от проблем, с който се сблъскват и много от хората, преминали през подобни трансформации - излишната кожа. "Трябваше да нося оформящо бельо през цялото време", казва тя. "Не можех да се движа без него, заради теглото на кожата. Отслабнах толкова много, бях толкова развълнувана и в момента, в който свалях дрехите си, виждах всичката тази излишна кожа".

Болезнените обриви, придърпващата кожа и тежката борба да се облече сутринта, накарала Роузи да се подложи на операция, с която да премахне 9 килограма излишна кожа. "Това определено беше най-болезненото преживяване в живота ми", категорична е тя. "Гореше, болеше, навсякъде имаше тръбички".

В крайна сметка, след собствените си усилия и операцията, Роузи е свалила общо 108 килограма и е преминала от размер 36 на размер 12. Тя поддържа сегашното си тегло от 77 килограма с тренировки 3 пъти седмично и диета с белтъчини и зеленчуци. Като модел Роузи е подписала с известна модна агенция през април 2014 и оттогава участва в редица кампании за модни фирми, произвеждащи дрехи в големи размери.