Ема Уинслейд някога била наричана „Годзила” от съучениците си, но днес е истинският победител – с успешна кариера на модел и признание за най-красивата пищна дама във Великобритания за 2016 г.

Ема, която е висока 180 см, сякаш изведнъж качила голямо количество килограми в началото на пубертета. Това предизвикало вниманието на някои от съучениците ѝ, които дори ѝ подарили купон за безплатна липосукция. Тогава младото момиче започнало да се храни безразборно заради големия стрес и килограмите не спирали да се покачват.

На 16 г. Ема започва да учи театрално изкуство в колеж в Кент и чувствала голямо напрежение от това да бъде пред камерата. За да се справи с проблема, тя решила изобщо да спре да се храни. От размер 20 (XL) тя станала 10 (S) за няколко месеца. Една година по-късно се запознала с бъдещия си съпруг и отново придобила увереност да започне да се храни нормално. Сега тя носи размер 16 (L) и се чувства добре в кожата си.

Нещо повече, днес тя е „победила” онези, които са я тормозили, защото не само че е успешен plus size модел, но е и коронована за най-красивата пищна дама във Великобритания.

Ема разказва: „В училище ме наричаха с всякакви обидни имена, но най-популярното беше Годзила. Онези, които ме тормозеха, дори ми дадоха купон за липосукция. Постоянно ми се присмиваха и това ме побъркваше, напълно съсипа самочувствието ми. Някои хора в такива моменти започват да тренират, за да отслабнат, но аз тръгнах в обратната посока – ядях все повече, за да се утеша. Но през цялото време бях нещатна. Не се усмихвам на нито една снимка от тинейджърските ми години, защото не исках някой да си помисли, че съм щастлива или горда от начина, по който изглеждам.

След това отидох в колежа и бях в малко по-зряла среда, затова никой не ме тормозеше. Тогава започнах да ям здравословно и да тренирам, но прекалих – цялото напрежение от това да бъда на сцената и пред камерата ми се отрази тежко, спрях да се храня. Свалих 28 кг и се чувствах отпаднала и болна през цялото време.Тогава се появи Крис. Когато се запознахме, бях размер 10, но все още си мислех, че съм дебела. Обаче той ми каза, че винаги ще ме обича, независимо от всичко. Той не ме приемаше като размер, а виждаше самата мен. И най-важното за него беше да съм щастлива. Това ми даде увереност и отново почнах да качвам килограми. Дори когато станах отново размер 20, той нищо не каза.”

Двамата се женят тази година, а през 2013 г. Ема добива достатъчно увереност, за да започне своята кариера на модел. Тя си направила портфолио, качила го онлайн и само след три седмици имала 4 предложения за работа.

През 2016 г. идва и признанието от конкурса за красота, за него Ема разказва: „Ако ме бяхте попитали преди няколко години, щях да ви отговоря, че никога няма да участвам в конкурс за красота, защото съм твърде едра – а ето ме днес тук. Беше страхотно изживяване, което ми даде увереност. Да си около толкова много момичета, които се чувстват добре в кожата си, е наистина невероятно. Иска ми се да видя лицата на съучениците си и да им кажа „Вижте какво постигнах!”. Въпреки че не го направих заради тях, все пак се чувствам добре, защото така бих им затворила устата. Сигурна съм, че те дори не си спомнят нещата, които са ми казвали, но тези думи винаги ще ме преследват. Затова искам да покажа на други хора, в моето положение, че не бива да са нещастни в телата си и да позволяват на някого да ги тормози. На всички тийнейджъри, които преминават през такъв тормоз, бих казала да не слушат хулиганите и да не се отказват. Знам, че звучи изтъркано, но ако паднеш, стани и продължи напред. Ако работиш упорито, можеш да постигнеш всичко.”