Закуската на Кейт Райтър от години се състояла предимно от енергийни напитки и шоколад. Обичала да си похапва нездравословни снаксове цял ден, а накрая завършвала деня с две вечери – една от верига за бързо хранене и една, приготвена у дома.

25-годишната дама развила тези навици, след като започнала да излиза с годеника си Ник. Накрая Кейт тежала с 40 кг повече, достигайки 120 кг.

Тя разказва, че първоначално напълняването не я притеснявало, докато здравето ѝ не започнало да се влошава. Тя работела като консултант в магазин за дрехи и по цял ден стояла права, накрая на смяната ѝ краката ѝ били толкова подути, че от болка не можела дори да кара до дома си.  

Суровата реалност и здравословните проблеми я накарали да се замисли, Кейт започнала да намалява калориите и да тренира усилено.

Днес тя е дипломиран учител по физическо възпитание и е успяла да постигне тялото си по съвсем естествен начин, без никакви операции, благодарение на интензивни Crossfit тренировки.

„Когато срещнах Ник, бях 80 кг и бях леко пухкава. Той ме харесваше такава, каквато съм, и много бързо започнах да се чувствам комфортно около него. През повечето време си поръчвахме нездравословна храна за вкъщи,” разказва Кейт.  

„Когато навърших 21 г., вече бях достигнала 120 кг и размер 20. Бях толкова надебеляла, че ме болеше дори да стоя права на работа и тогава осъзнах, че имам проблем.”

Преди да осъзнае сериозния си проблем, Кейт винаги се е чувствала комфортно в кожата си: „В училище бях леко пълничка, но никога не са ми се подигравали. Спортувах и бях много активна, имах купища приятели. Но обичах храната и нямах идеята кое е полезно и кое е вредно за тялото ми. След това се запознах с Ник и той също обичаше храната. Също като мен и той не се замисляше с какво се храни. Просто ядяхме това, което ни харесва.”

Ник не качвал килограми, но Кейт започнала да наддава с 10 кг всяка година в продължение на 4 години, докато не се замисля за здравето си. Тя не знаела откъде да започне и затова просто намалила порциите си. За една седмица свалила 8 кг и не можела да повярва.

„След това си свалих приложение, което изчислява калориите, и започнах да следя какво ям. Само за един месец теглото ми стана под 100 кг.” След това тя се запалва по идеята да тренира и да започне да се грижи за тялото си.

Кейт заменила нездравословната храна с много зеленчуци и бяло месо, тренирала всеки ден с Crossfit тренировки. Всичко това подействало благотворно и 170-сантиметровата красавица започнала да забелязва огромна разлика във физиката ѝ.

„След 9 месеца бях свалила 10 размера и тежах 65 кг. Никога не бях тежала толкова малко и се чувствах фантастично.”

Сега Кейт е на 25 г. и наскоро се е дипломирала като учител по физическо възпитание. Тя тренира всеки ден по 2 часа и е избрала здравословния начин на хранене.

„Теглото ми днес е 75 кг, но съм качила само мускули. Все още имам стрии, но не се срамувам от тях. Нося ги с гордост, защото показват точно колко далеч съм стигнала”, разказва Кейт.

„Искам да вдъхновя и други жени да променят начина си на живот и, повярвайте ми, ако аз мога – всеки може!”