Когато 38-годишната Раян Алън сподели снимка на 60-годишната си майка Ерил Джоунс, тя доказа, че възрастта наистина е просто число. И двете дами показват завидни фигури и сияйна кожа в кадъра. Госпожа Джоунс е скромна, наскоро пенсионирана социална работничка от Уелс, която споделя, че е свикнала хората да коментират младежкия й вид. Именно затова тя споделя своите съвети как да се чувстваме и да изглеждаме чудесно.

"Наистина е хубаво и изненадващо да получавам такива комплименти, но просто правя това, което винаги съм правила. Винаги съм се интересувала от хранене и здравословен начин на живот - още от най-ранна възраст", споделя госпожа Джоунс. "Мисля, че правилното хранене и умереността наистина се отплащат. По отношение на диетите смятам, че доста често хората мислят за тях като за бързи решения. Но това, което наистина ми харесва е естествения и цялостен подход към здравето".

Госпожа Джоунс спазва режим, който е изграден предимно на растителна основа, но не се противопоставя на месото и много обича морски дарове. "Не съм вегетарианец, но просто винаги съм обичала плодове и зеленчуци - също така много харесвам и пълнозърнестите храни", пояснява тя. "Когато бях млада, не беше толкова лесно да си ги набавяме, както е сега и мисля, че това е един от най-големите позитиви на 21 век". Госпожа Джоунс е голям привърженик на умереността и винаги е склонна да се поглези. "Моето "виновно удоволствие" определено е тъмният шоколад - обожавам го!", признава тя.

Как да бъдете здрави и във форма на 60?

Ерил Джоунс разчита на следното:
- Ежедневно нанасяне на слънцезащитен крем.
- Простичка грижа за кожата без парфюми и аромати.
- Много плодове и зеленчуци, но не изцяло вегетариански режим.
- Медитация, дълги разходки и леки тежести за горната част на тялото.
- Позитивност и вътрешна увереност.
- Редовно глезене с тъмен шоколад и никаква вина след изпитата чаша вино на вечеря.

"Обичам да пия по чаша червено вино. Щастлива съм, че това е единственият алкохол, който ми харесва... но и се опитвам поне 2 дни в седмицата да не пия".

По отношение на грижата за кожата, госпожа Джоунс има много простичка рутина. "Винаги съм внимавала със слънцето, защото кожата ми е чувствителна и затова нося слънцезащитен крем всеки ден - дори и през зимата. Използвам почистващ лосион за чувствителна кожа и добър овлажнител без парфюм и аромат".

Госпожа Джоунс вярва, че по-малко е повече.

"Обичам да се глезя колкото всяка друга жена, но мисля, че важното е това, което правите всеки ден. В случаите, в които съм ползвала продукти против бръчки от рекламите, получавам обриви - може би поставям прекалено много, но затова спазвам простичката си рутина. И това работи за мен".

Госпожа Джоунс също така следи теглото си и продължава да се движи. "Не броя калории - освен ако не ми се наложи и през последните 15 години много внимавах да не напълнея", обяснява тя. "Но в същото време мисля, че е много лесно да изглеждаш прекалено слаба на тази възраст и това не е добре".

Госпожа Джоунс вярва, че увереността и комфорта имат голям принос към здравето й, както и разходките. "Аз съм много запален пешеходец. От Уелс съм и живея нагоре по хълмовете и разходките са невероятни и изпълнени с красиви гледки", споделя тя. "Не тичам маратони и не спортувам усилено, но ми харесва да продължавам да се движа и през последните десетилетия правя упражнения за горна част с тежести, за да поддържам мускулния си тонус".

Госпожа Джоунс също така се опитва да медитира два пъти седмично и установила, че това е много полезно. "Подчертавам, че хората не бива да пушат и когато достигнем моята възраст, веднага може да се види кои са пушачите. Както и онези, които са се излагали на слънце през целия си живот". Госпожа Джоунс допълва: "В същото време е много важно да се наслаждавате на начина си на живот и да бъдете позитивни към остаряването си. Този нов етап е просто една нова възможност. Единственият начин да не остареете е да умрете млади, затова съм много благодарна и горда от възрастта си и наистина се радвам, че стигнах дотук. Аз съм здрава баба и се надявам да бъда и здрава прабаба един ден".