Номинираните за 80-те награди "Златен глобус" - наградите, считани за най-достоверните предвестници на Оскарите, бяха обявени.

Маян Лопес и Селенис Лейва, две от звездите на успешния ситком "Лопес срещу Лопес", обявиха имената на избраните кино и телевизионни претенденти за престижната статуетка, избрани от членовете на Холивудската асоциация на чуждестранната преса (ХАЧП).

Церемонията, която миналия януари не беше излъчена, поради спорове около ХАЧП, ще се върне в ефира на NBC на 10-ти януари, а домакин на грандиозното събитие, очаквано с нетърпение от любителите на седмото изкуство, ще бъде небезизвестният стендъп комик и умел режисьор Джеръд Кармайкъл.

Очаквано соченият за основен претендент за Оскарите - "Баншите от Инишерин", в чийто звезден състав участва цяла плеяда от холивудски величия, оглави филмовите категории с редица номинации, включително за най-добър музикален или комедиен филм.

А кои са останалите номинирани филмови ленти и сериали, които ще се борят за престижната награда, разберете в галерията ни още сега.