Ако трябва да посочим един стил в маникюра, който е на върха през това десетилетие, то това ще бъде френският маникюр. Този стил е доминиращ още откакто се завърна преди няколко години и няма изгледи да отшуми скоро. Има най-различни вариации на класическия стил. Но най-новият хит, който буквално ще виждате навсякъде това лято, е така нареченият бейби френски маникюр.

"Това е версия на типичния френски маникюр, но с по-тънка акцентираща линия на връхчетата на ноктите, която придава по-деликатен и модерен вид", казва Лили Рохас, която е съосновател на бруклинския салон за маникюр „Lili and Cata”. Въпреки че този вариант отива на всяка форма и дължина, Рохас споделя, че пропорциите му го правят изключително подходящ за къси нокти.

Цветовата комбинация зависи изцяло от вашия вкус. "Препоръчвам ви да изберете цветове, които харесвате и да не се придържате към традиционните бели връхчета. Много от клиентите ни избират разноцветни връхчета и наистина се забавляват с това", добавя Рохас. Ако се колебаете относно цветовото решение, тя съветва: "Изберете цветове, които ви правят щастливи".

Маникюрът е страхотен начин за себеизразяване. Чрез него можете да разкриете вашата същност. Не се срамувайте да го направите. Експериментирайте смело! Можете дори да добавите брокат или метален блясък на връхчетата, за да придадете по-оригинален и стилен вид. "Помнете, че това не е френският маникюр на майка ви", завършва Рохас.

Следващите снимки ще ви вдъхновят да изпробвате този супер актуален летен маникюр!