Когато говорим за живота и външния вид на жените, в обществото (за добро или зло) има доста стандарти и стереотипи. Френската художничка Сесил Дормо създаде интересни илюстрации, с които вдъхновява много жени по света да се обичат точно такива, каквито са. Несъвършенства по тялото, „срамни“ чувства като самота и отчаяние, полови стереотипи – Сесил споделя креативните си изображения, за да ни напомни, че трябва да се приемаме и да не се срамуваме от себе си.

„Понякога животът ни не отговаря на това, което обществото очаква от нас. Няма само един правилен начин да живееш живота си. Обичам да отдавам част на несъвършенството и се опитвам да бъда възможно най-автентична." - споделя Сесил. Тя си дава сметка, че позитивността към себе си е тема, по която много се говори и дори понякога се преекспонира.

Сесил не иска да изпада в крайности, макар че изкуството ѝ понякога отразява такива, за да изпрати послание. „Предполагам, че всичко е свързано с баланса и да осъзнаеш, че самооценката не означава непременно да си купиш маска и свещи, а наистина да се вслушваш в себе си и да се оставиш да живееш в мир.“ В галерията събрахме някои от най-интересните илюстрации на Дормо, които може да ви накарат да преосмислите някои социални клишета.