Необичайни снимки, които показват бременната филмова икона Мерилин Монро бяха разкрити за първи път наскоро.

Ексклузивните кадри на красивата актриса бяха продадени на оригиналните ленти на търг в Холивуд през миналия ноември от дома на близката приятелка на Монро Фрийда Хъл.

Но зашеметяващите кадри минаха под радара, продавайки се за едва 2240 долара, тъй като богатите колекционери не са били наясно за истинското им значение.

Сега бяха разкрити 6 уникални кадъра, които били наречени „бременните кадри“ от Хъл – препратка към шокиращата тайна, която екранната сирена опазила до смъртта си.

Снимките са заснети на 8 юли 1960 пред студиото на Fox в Ню Йорк, след като Монро преминала пробите си на костюм и прическа за филма „Непригодните“ с участието на Кларк Гейбъл и Монгомъри Клифт.

Кадрите ясно показват издутина на корема на Монро, за която Хъл твърди, че е доказателство, че звездата е в ранен етап на бременността си.

Бъдещият баща не бил тогавашният съпруг на Монро – Артър Милар, а актьорът Ив Монтан, с когото се запознала на снимачната площадка на филма „Хайде да се любим“ и с когото имала доста публична афера.

Тони Майкълс, мъжът който извадил снимките на бял свят, бил близък приятел и съсед на Фрийда Хъл, преди тя да почине. Той разказва, че Хъл му е споделила за тайната бременност на Монро и твърди, че „бременните кадри“ са истинско доказателство за това.

Тони разказва, че Монро е пазила бременността си в тайна от света, преди да „изгуби“ бебето при посещение в болницата.

Той разказва: „Фрийда беше много горда от тези кадри и се гордееше, че ги е опазила в тайна. Но тя ми разказа историята зад тях – Мерилин е забременяла от Ив Монтан. Това не е било просто предположение, тове беше нещо, което знаеше със сигурност, тя беше много близка с Мерилин. Доколкото тя знае, Мерилин е била бременна през лятото на 1960-та година и кадрите го доказват“.

Монро искала бебе повече от всичко на света, но тази радост й била отказана.
Тя имала три спонтанни аборта преди да изгуби и това бебе и всички те били публично достояние. Звездата страдала от ендометриоза през целия си живот – състояние, което предизвиква сериозни менструални болки и проблеми със зачеването.

Тони предлагал на Фрийда да продаде кадрите и другите си подобни притежания, за да си позволи по-хубав дом, но тя отказвала, защото не искала да предава приятелството си с Мерилин.

На същия този търг били продавани и други артикули. Редките предмети от архива включвали невиждани цветни снимки на Мерилин, докато пее „Честит рожден ден“ на президента Джон Кенеди в Мадисън Скуеър Гардън на 19 май 1962 година, както и оригиналния билет на Фрийда за събитието; невиждани кадри на Монро от мястото, на което било заснето прочутато повдигане на полата й и голяма колекция непубликувани кадри на Мерилин от премиерата на „На изток от Рая“ през 1955 година.

Общо според Джулиен, архивът на Фрийда Хъл съдържал 550 цветни и черно-бели кадри, над 750 кадъра от филма, домашни филми и картички. Дори и камерата, с която Фрийда заснела „бременните кадри“, била продадена на търга за 3437.50 долара. Фрийда имала и 14 автографа от Мерилин, като някои от тях се продали за по 14 000 долара. Тя притежавала и кичури от косата на Мерилин, които били съвсем мънички, но се продали за 72 700 долара.

Но най-гордото притежание на Фрийда били „бременните кадри“. Тя говорела на Тони за тях постоянно и за нея били много важни.

На търга не било споменато за бременността, когато снимките били продавани. Именно заради това те останали незабелязани и Тони се почувствал длъжен да ги закупи за скромната за тях сума от 2240 долара.

Разбира се твърденията, че Мерилин е била бременна от Ив Монтан не могат да бъдат потвърдени с категоричност, тъй като и двамата са мъртви от много години. Но убедителността на Тони за нещата, които Фрийда му е разказвала, трудно може да бъде игнорирана.

Фрийда разказала на Тони историята за това как мъжът на Мерилин и съпругата на Ив били в командировка и двамата отсядали заедно в хотел в Бевърли Хилс и имали афера. Тази афера наистина е обсъждана дълго в публичното пространство още тогава. Съпругата на Ив дори казала: „Ако Мерилин е влюбена в съпруга ми, това доказва, че има много добър вкус, защото и аз съм влюбена в него“. В по-късните години Монтан признал за изневярата: „Бях луд по жена си, но какво можех да направя?“. 

Тони разказва, че Фрийда смятала, че когато Мерилин била приета в болница за 10 дни по време на снимките на „Непригодните“, не било заради изтощение, както се твърдяло тогава, а заради нервен срив и вероятно спонтанен аборт.
„Когато тя ми каза, че Мерилин е бременна на кадрите, аз й повярвах. Не мисля, че ми го казваше като предположение – беше сигурна“, спомня си Тони. Фрийда никога не е уточнила дали Мерилин е изгубила бебето си неочаквано или е направила аборт, но и Тони никога не я е притискал да му сподели.