Плитките за коса са истинска класика. Тази прическа винаги е била до нас и сякаш скоро не „планира“ да излиза от стил. Най-старото известно възпроизвеждане на плетене на коса всъщност е на главата на добре познатата Венера на самия Вилендорф – статуетката, направена преди около 30 000 години. Плетенето на коса традиционно се нарича социално изкуство - тъй като обикновено не е толкова кратък процесът да се направи плитка и това кара хората да се социализират и обвързват. Освен това, по-старите поколения учат децата си да правят плитки, така че всъщност това е традиция, която се пренася от едно поколение на друго. Наистина класика.

Но да се върнем към сегашните времена. Елвира Джонсън е 26-годишна жена с мания за сплитане на косата. И въпреки че то е класика, това момиче изцяло го преоткрива. Наистина. Всяка създадена от нея прическа с плитка изглежда като зашеметяващ шедьовър, който лесно бихте могли да припишете на принцеса от филми на Дисни. Акаунтът ѝ в Инстаграм @inspobyelvirall вече има повече от 41 000 последователи и фийдът ѝ е пълен с хипнотизиращи произведения на изкуството.

Единственото неприятно нещо във всичко това е, че за съжаление тези произведения са временни... Но всички най-хубави неща в живота са. Винаги можете да направите снимка и да запазите момент, който да трае вечно, нали?

Каним ви да разгледате галерията на любимите ни прически на Елвира!