Необходими продукти:
• 1 кг тиква;
• 2 големи картофа;
• 1 глава лук;
• 2 ябълки;
• 3-5 скилидки чесън;
• 1 стрък копър и мащерка;
• 1 ч. л. къри;
• 3 с.л. зехтин;
• сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
1. Почистете тиквата и я нарежете на кубчета. Нарежете на ситно картофите, лука и чесъна.
2. Запържете лука, добавете тиквата и чесъна. После добавете картофите, мащерката и оставете на силен огън още 5 минути. Добавете 1,5 л гореща вода, оставете да кипне и варете още 15 минути.
3. Оставете да изстине и разбийте с пасатор до получаване на еднородна смес. Добавете подправките.
4. Нарежете ябълките на кубчета и запържете в тиган, като овкусите с черен пипер, къри и сол