Необходими продукти:
• 3 патладжана;
• 3 чушки;
• 3 моркова;
• 3 малки главички кромид лук;
• 2 глави червен лук;
• 3 домата;
• 1 с.л. доматено пюре;
• 70 г зехтин;
• няколко стръка магданоз.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете морковите и лука на дребни кубчета. Пипера, патладжана и доматите – на средни.
2. В дълбок тиган запържете със зехтин лука и прибавете магданоза. После и чушките. Задушете пет минути и сложете морковите за още пет.
3. След това сложете патладжана, доматите и доматеното пюре и посолете на вкус. Разбъркайте и похлупете с капака.
4. Задушавайте така 15 минути на много слаб огън, като периодично обърквате. Рагуто е готово щом зеленчуци омекнат!